In maart werd Nina Kessler ziek in Italië, nu hoopt ze op koers

© RTV Utrecht / Robert Claus
BREUKELEN - Wielrenster Nina Kessler reist komende week naar Italië om daar de klassieker Strade Bianche te rijden. Die reis maakte de renster uit Breukelen in maart ook al, maar toen resulteerde het in een afgelaste wedstrijd en een zieke Kessler, waarschijnlijk was dat het coronavirus.
"Ik vertrek woensdag naar Strade Bianche", zegt Kessler verheugd tegen RTV Utrecht. In maart was alles rondom het coronavirus nog onzeker. Noord-Italië was dé brandhaard van Europa en er waren nauwelijks maatregelen. Pas enkele dagen van tevoren werd Strade Bianche afgelast, toen veel wielrenners al in Italië waren.
Bij terugkomst in Nederland was Kessler twee weken lang erg ziek. Ze is toen niet getest, maar alles wijst erop dat ze tijdens haar reis naar 'de Laars' het COVID-19-virus opgelopen heeft.

Twee coronatests en eigen 'ploegbubbel'

Inmiddels zijn we ruim vier maanden verder en zijn ook de maatregelen toegenomen. "We moeten zes dagen en drie dagen voor de koers een coronatest doen", legt Kessler uit. "Daarnaast moet elk team in zijn eigen 'ploegbubbel' blijven. We zullen, zoals het er nu naar uitziet, met vier rensters starten."
Dat laatste was voor de ploeg van Kessler, het Amerikaanse TIBCO-SVB, nog een hels karwei omdat veel rensters in verschillende werelddelen wonen en momenteel lastig naar Europa kunnen komen. Het minimale aantal rensters dat aan de start moet staan van een WorldTour-wedstrijd bij de vrouwen is vier.
Strade Bianche wordt op zaterdag 1 augustus verreden over de grindwegen van Toscane, met finish in het historische centrum van Siena. Het is de eerste grote wedstrijd na de herstart van het seizoen. Naast Kessler staan ook Ellen van Dijk en Floortje Mackaij uit Woerden op de startlijst.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.