RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Vorm verlaat Tottenham nu echt transfervrij

NIEUWEGEIN/UTRECHT - Michel Vorm beleefde dit weekend zijn laatste wedstrijd als speler van Tottenham Hotspur. De voormalige doelman van FC Utrecht is transfervrij.

Met de Nieuwegeinse sluitpost op de tribune eindigde het duel met Crystal Palace zondag in 1-1. Het contract van Vorm bij de club uit London liep af en uit berichten op social media is op te maken dat Vorm daadwerkelijk vertrekt. Onder andere Erik Lamela, Toby Alderweireld en Son Heung-min zwaaiden Vorm via Instagram figuurlijk uit. Ook heeft Tottenham een dankvideo op Youtube geplaatst voor de Nederlandse keeper.

Waar Vorm nu naar toe gaat is nog niet bekend. Een terugkeer naar FC Utrecht zou een mogelijkheid zijn voor de 36-jarige doelman. In het vereleden is hier al eerder over gesproken.Terugkeer?
Dat Vorm en en FC Utrecht regelmatig contact hebben is algemeen bekend. Vorige zomer, toen Vorm ook transfervrij was maar uiteindelijk weer bij Tottenham aansloot, gaf technisch directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht al aan graag in de toekomst een rol te zien bij de club voor de Nieuwegeinse sluitpost. Hij gaf toen wel aan dat FC Utrecht drie goede doelmannen(Maarten Paes, Thijmen Nijhuis en Fabian de Keijzer) heeft en dat Vorm hier zich ook bewust van is. Een clubman als de Nieuwegeinse Vorm is altijd een interessante optie volgens Zuidam. Nu een jaar later staat Zuidam nog steeds achter die woorden, zo laat hij desgevraagd weten.
LOOPBAAN MICHEL VORM TOT NU TOE
Jong FC Utrecht 2002-2005
FC Den Bosch(huur) 2005-2006
FC Utrecht 2006-2011
Swansea City 2011-2014
Tottenham Hotspur 2014-2020
Ervaring
Vorm heeft een flinke bak aan ervaring. Zo maakte hij als Oranje-international het WK van 2010, het EK van 2012 en het WK 2014 mee, daarnaast was hij ook tot driemaal toe in de Champions League actief. Namens FC Utrecht keepte Vorm 137 duels in de Eredivisie. In de Premier League, voor Swansea City en Tottenham Hotspur, kwam hij 102 keer in actie. Ook heeft hij 15 interlands achter zijn naam staan.

Als Vorm naar FC Utrecht zou komen is hij gelijk de oudste speler binnen de huidge selectie. Willem Janssen(34) heeft op dit moment de meeste levensjaren achter zijn naam staan. Het is de vraag wat de daadwerkelijke plannen voor komend seizoen zijn van Vorm, maar dat hij ooit terug gaat keren bij de club uit de Domstad, in welke rol dan ook, dat lijkt wel vast te staan.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -