RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Organisatie zet alsnog streep door Boels Ladies Tour: 'Erg jammer'

1/2
MIJDRECHT/PROVINCIE UTRECHT - De Boels Ladies Tour, de enige etappekoers voor vrouwen uit de UCI Womens WorldTour in de Benelux, gaat dit jaar niet door. Vorig jaar werd Lorena Wiebes uit Mijdrecht er nog tweede.

Ik hoop ook dat de wedstrijd volgend jaar weer terug keert"
Lorena Wiebes

De wedstrijd zou van 1 tot en met 6 september worden verreden. Het is volgens de organisatie onmogelijk om het verantwoord doorgaan van dit evenement te kunnen garanderen. "Het weer recent oplaaien van het virus op verschillende plekken in Europa speelt mee in het besluit en ook de cijfers in Nederland hebben een negatieve lijn. Hiermee wordt de onzekerheid de komende vier weken groter en de financiŽle risicos nemen daarmee aanzienlijk toe", aldus organisator Thijs Rondhuis.

Gat in schema regiogenoten
Voor de Woerdense Ellen van Dijk en Cathelijne Hoolwerf uit Eemdijk komt er nu een gat in hun schema. De twee hadden hun deelname aan de wielerronde bevestigd. Vanwege alle ontwikkelingen bekijkt de ploeg van Wiebes, Sunweb, per maand waar de renners gaan rijden. "Ik zou hem waarschijnlijk rijden maar dat was nog niet helemaal zeker. Verder is mijn programma nog niet helemaal bekend", laat Wiebes weten.

Wiebes kreeg het nieuws ook maandagmiddag te horen. "Erg jammer, ik hoop ook dat de wedstrijd volgend jaar weer terug keert."


"De te nemen maatregelen zouden tenslotte zwaar hebben gedrukt op het profiel van onze wedstrijd. Met het weren van publiek en het moeten schrappen van veel van de geplande side-events blijven er onvoldoende argumenten over om van een Boels Ladies Tour te spreken waar we voor staan." De organisatie heeft met gemeenten, sponsors, teams, rensters en bonden nog naar de mogelijkheden gekeken voor een evenement in afgeslankte vorm, maar ook dat bleek onmogelijk. Vorig jaar won Christine Majerus uit Luxemburg de Ladies Tour. De twee edities daarvoor was Annemiek van Vleuten de beste.


 Lorena Wiebes op archiefbeeld Lorena Wiebes op archiefbeeld | Foto: Orange Pictures


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -