NK Tennis: Alleen regiogenote Visscher ronde verder

Lemoine
Lemoine © Orange Pictures
PROVINCIE UTRECHT - Bij het NK Tennis zijn regiogenoten Quirine Lemoine(Woerden) en Botic van de Zandschulp(Veenendaal) al in de eerste ronde uitgeschakeld. Alleen Stephanie Visscher(Elst) wist door te dringen tot de volgende ronde.
Lemoine werd in de eerste ronde uitgeschakeld door Eva Vedder(1-2). De Woerdense, die als derde was geplaatst, won de eerste set nog met 6-3. Maar in de bijna twee uur durende wedstrijd gingen de volgende twee sets met 3-6 en 4-6 verloren. Lemoine kan haar Nederlandse titel, die ze in december van vorig jaar veroverde, niet verdedigen.
Een maart vroeg Lemoine zich nog hardop af of ze door wilde en kon gaan met haar tennisloopbaan, maar hier kwam ze in juni op terug.
Van de Zandschulp kreeg in de eerste ronde te maken met Jelle Sels. In de spannende wedstrijd, de eerste twee sets eindigden in 3-6 en 6-1, delfde hij uiteindelijk in de derde beslissende set het onderspit. De wedstrijd moest beslist worden via een tiebreak. Sels trok daarin uiteindelijk aan het langste eind en won met 7-6.

Wel succes

Stephanie Visscher uit Elst is wel door naar de volgende ronde. Zij wist de als tweede geplaatste Marrit Boonstra te verslaan. Boonstra veroverde de eerste set nog overtuigend met 1-6, maar vervolgens was Visscher met 6-1 en 6-3 de baas waardoor ze er met de 2-1 winst vandoor ging.
Van de Zandschulp en Visscher komen ook nog in actie in het dubbelspel.

NK TENNIS VERVROEGD

Het NK Tennis wordt normaal altijd gespeeld in december. Doordat het tennisseizoen door de coronacrisis een flinke break heeft gekregen is er besloten het toernooi naar voren te halen om de tennissers ritme op te laten doen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.