Kilic dichtbij promotie naar Turkse Superliga: 'Anders kom ik Overvecht niet meer in'

Hasan Kilic in actie
Hasan Kilic in actie © Semih Topak
UTRECHT - Hasan Kilic (28) uit Overvecht voetbalt donderdagavond misschien wel de belangrijkste wedstrijd in zijn carrière. Met zijn ploeg Adana Demirspor kan hij promoveren naar de hoogste divisie in het Turkse voetbal: De Türkse Super Lig.
Ze hebben maar één verwachtingspatroon en dat is dat we promoveren
Hasan Kilic
Sinds januari 2020 is Kilic speler van Adana Demirspor. De club heeft al 25 jaar niet meer op het hoogste niveau in Turkije gespeeld. "Het is heel erg bijzonder als het lukt", spreekt Kilic tegen RTV Utrecht. "Tussen 2012 en 2020 hebben ze drie keer keer de finale om promotie verloren. Wij als team willen de club na 25 jaar weer terug brengen naar de Süper Lig."
Mijn teamgenoten en ik voelen de druk op onze schouders
Hasan Kilic
In de reguliere competitie eindigde Adana Demirspor als derde. De nummers één en twee op het tweede hoogste niveau van Turkije promoveren direct. De nummers drie tot en met zes spelen om het derde promotieticket. In de halve finale werd er afgerekend met Bursaspor. Kilic speelde in beide duels de volle 90 minuten. Nu wacht in de finale Fatih Karagumruk. Die ploeg eindigde in de reguliere competitie als vijfde.
Hasan Kilic speelde tot nu toe 16 duels voor Adana Demirspor en scoorde daarin vier keer
Hasan Kilic speelde tot nu toe 16 duels voor Adana Demirspor en scoorde daarin vier keer © Semih Topak

Druk op de schouders

Het belooft een spannende finale te worden want in de competitie eindigde de twee ontmoetingen in 1-1 en 2-2. "De wedstrijd leeft enorm. Mijn teamgenoten en ik voelen de druk op onze schouders. Er wordt maar één ding verwacht van ons door het bestuur, het personeel, de fans en heel de stad Adana en dat is promoveren", spreekt de middenvelder.
"Dit elftal is in de winterstop voor het grootste gedeelte bij elkaar gekocht met de beste en meeste waardevolle spelers van de competitie." Het doel daarvan was promoveren en de spelers zijn slechts 90 minuten van dat doel verwijderd.

Overvecht

Kilic komt uit de jeugd van het Utrechtse Elinkwijk. Zijn profdebuut in Nederland maakte hij bij FC Den Bosch. In 2014 kwam hij als voetballer in zijn geboorteland terecht bij Samsunspor. Via verschillende Turkse clubs speelt hij nu voor Adana Demirspor, maar Overvecht is hem niet vergeten. "Alle familieleden en mijn vrienden uit Overvecht zitten morgenavond voor de televisie. Om 20:00 uur Nederlandse tijd zitten ze klaar."
"Ze hebben maar één verwachtingspatroon en dat is dat we promoveren. Als dat niet gebeurt hoef ik van hun niet meer terug te komen naar Overvecht", zegt hij met een knipoog.
De wedstrijd tussen Adana Demirspor en Fatih Karagumruk begint donderdagavond om 20:00 uur Nederlandse tijd. Vrijdag blikken we op onze website met Kilic terug op dat duel.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.