KNVB staat vijf wissels toe en voegt transferperiode toe

© fcutrecht.nl
UTRECHT - De tweede transferperiode van deze zomer voor Nederlandse voetbalclubs begint woensdag en duurt tot en met dinsdag 6 oktober. De KNVB heeft dat bepaald.
De transferperiode in Nederland loopt daarmee vrijwel gelijk met die in onder meer Duitsland, Spanje en Italië, waar de markt op maandag 5 oktober dicht gaat. In Engeland kunnen de clubs tot en met 16 oktober handelen in spelers.
De zomerse transferperiode van twaalf weken eindigt normaal gesproken in de meeste Europese landen op 31 augustus. Door de coronacrisis is echter alles anders. Het eerste deel was van 1 tot en met 21 juli. Vanaf woensdag 5 augustus is de markt weer open en mogen de Nederlandse clubs hun aanwinsten ook opstellen in oefenwedstrijden en officiële duels. De Keuken Kampioen Divisie begint op 28 augustus, de eredivisie twee weken later.

Wissels

De clubs in de Eredivisie en Eerste divisie mogen daarnaast komend seizoen vijf keer per wedstrijd een speler wisselen. De KNVB maakt daarmee gebruik van een tijdelijke wijziging van de spelregels, ingevoerd door de internationale spelregelcommissie IFAB.
De IFAB besloot daartoe omdat komend seizoen, vanwege het coronavirus, veel wedstrijden in korte tijd moeten worden gespeeld. Spelers worden dus meer belast. De IFAB liet de keuze om komend seizoen vijf wissels per team per wedstrijd toe te staan aan de nationale bonden. De KNVB meldt dat de regel alleen geldt voor de eredivisie, de eerste divisie, de KNVB-beker en de play-offs om Europees voetbal en de play-offs om promotie/degradatie. Buiten het betaalde voetbal om geldt de regel dus niet.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.