RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

FC Utrecht kiest bewust voor eerste oefenduel in Stadion Galgenwaard zonder publiek

UTRECHT - FC Utrecht ontvangt zaterdag AZ in een lege Galgenwaard. Een bewuste keuze zegt Stef van der Weide, manager veiligheid & operations bij Utrecht.

"We willen ook dit een keer testen. We spelen in augustus thuis nog een oefenwedstrijd, tegen sc Heerenveen, dan laten we wel publiek toe. Dat zullen tussen de 5000 en 6500 mensen zijn. Maar ook in een leeg stadion zijn nog zo'n 200 mensen aanwezig", spreekt Van der Weide tegen het ANP.

"Naast spelers en staf is dat veiligheidspersoneel, mensen van de tv en wat andere journalisten." Bij FC Utrecht krijgen de bezoekers niet alleen een vaste zitplaats toegewezen, ze moeten zich ook op een bepaald tijdstip bij het stadion melden. De in- en uitstroom van het publiek verloopt gefaseerd. De fans die hoog op de tribune zitten, gaan als eersten naar binnen.

Foodboxen
Ook over de horeca in het stadion wordt hard nagedacht. FC Utrecht verkoopt foodboxen, die vooraf al besteld kunnen worden en met een QR-code zijn op te halen. Horecapersoneel komt ook op de tribune naar de toeschouwers toe met eten en drinken.

De oefenwedstrijd tussen FC Utrecht en Heerenveen in Stadion Galgenwaard vindt op 20 augustus plaats. Seizoenkaarthouders kunnen zich via de website van de club aanmelden om hierbij aanwezig te zijn. Het duel van komende zaterdag tegen AZ is dus niet toegankelijk voor publiek. RTV Utrecht is wel aanwezig en zal na afloop interviews afnemen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -