RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

FC Utrecht-aanwinst Warmerdam maakt zich op voor thuisdebuut: 'Zin om hier te beginnen'

1/2
PROVINCIE UTRECHT - Al in februari van dit jaar had FC Utrecht de eerste aanwinst op papier binnen. Verdediger Django Warmerdam, toen nog eigendom van FC Groningen, tekende transfervrij in de Domstad. Vandaag gaat hij dan eindelijk zijn thuisdebuut maken in het oefenduel met AZ.

We raken steeds meer op elkaar ingespeeld"
Django Warmerdam

"Ik heb heel erg veel zin om hier te beginnen", spreekt de 24-jarige linksback. Sinds een maand is hij in training met zijn nieuwe club. "We hebben een hele lange voorbereiding. Je ziet nu steeds meer lijnen terug. Ik leer ook nog steeds."

"Het is altijd ff wennen als je bij een nieuwe club komt. Ik begin het steeds sneller door te krijgen en het wordt steeds duidelijker. We raken steeds meer op elkaar ingespeeld", zegt de linksback die bij FC Utrecht veel mag opkomen. "Dat is iets wat mij ook wel ligt."

Bij FC Utrecht is Leon Guwara zijn voornaamste concurrent. De Duitser is echter geblesseerd. "Maar Mark (Van der Maarel, red) speelt overal achterin. Een vaste kracht die dat goed invult, dus ook voor hem moet ik uitkijken", kijkt Warmerdam naar de concurrentiestrijd.

Jubileum
In de week dat Warmerdam officieel aansloot bij de Utrechtse selectie werd het 50-jarig jubileum ingeluid. "Je ziet inderdaad dat het heel erg leeft in Utrecht. Er wordt met alles uitgepakt." FC Utrecht speelt dit seizoen in een speciaal jubileumshirt. Iets waar Warmerdam zich op verheugt. "Het is echt een fantastisch shirt, ziet er heel goed uit."

Het oefenduel tussen FC Utrecht en AZ begint om 17:30 uur en is niet toegankelijk voor publiek maar wel voor pers. Na afloop verschijnen de interviews op onze website.

Django Warmerdam kan niet wachten om echt te beginnen bij FC Utrecht


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -