Kilic keert na verlies inderdaad niet terug naar Overvecht: 'Ticket omgeboekt'

Hasan Kilic
Hasan Kilic © Semih Topak
UTRECHT - Eerder deze week zei voetballer Hasan Kilic gekscherend dat als hij met zijn club Adana Demirspor niet zou promoveren naar de Turkse Super Liga hij Overvecht niet meer in zou komen. Kilic en zijn ploeggenoten verloren donderdagavond de allesbeslissende finale en dus besloot de Overvechter zijn vliegticket om te boeken.
Hasan Kilic blikt de dag na de desastreuze avond terug op het mislopen van de promotie
"Ik heb toch maar een binnenlandse vlucht hier in Turkije gepakt naar mijn ouders toe. Ik heb mijn ticket omgeboekt", spreekt een teleurgestelde Kilic tegen RTV Utrecht. "Misschien dat ik over een aantal dagen als ik echt mijn hoofd helemaal leeg heb gemaakt alsnog terugkom."

Scheepsrecht

Met Adana Demirspor verloor Kilic donderdagavond na strafschoppen. "Het is de derde keer dat ik een finale voor promotie speel en ook de derde keer dat ik hem met penalty's verlies", zegt de Overvechter. "Met de uitspraak drie keer is scheepsrecht ben ik wel klaar"
De club van Kilic, Adana Demirspor, kon na 25 jaar terugkeren op het hoogste niveau. Dit gebeurde niet doordat verdediger Mehmet Uslu de zesde penalty in de strafschoppenserie niet wist te benutten. "We zijn gelijk naar hem toe gegaan. We hebben tegen hem gezegd van 'We zijn één team, we hebben dit samen gedaan en het is niet anders'."
Mijn zaakwaarnemer is bezig met een transfer
Hasan Kilic

Super Liga

Mogelijk speelt Kilic volgend jaar alsnog op het hoogste niveau in Turkije. "Ik heb mij in het afgelopen half jaar goed in de kijker gespeeld waardoor er aardig wat interesse is. Het is dus nog even afwachten. Mijn zaakwaarnemer is bezig met een transfer. Het is nu kijken of de clubs eruit gaan komen." Welke clubs er serieuze interesse hebben in Kilic, kan hij niet zeggen. Maar de Overvechter kan wel bevestigen dat ze uit de Turkse Super Liga komen.
De transfer is nog niet zo 1,2,3 rond denkt Kilic. "Het wordt nog best een klus omdat ik nog voor een jaar een contract heb. De president hier heeft mij natuurlijk afgelopen winter gehaald. Er zijn al wel onderhandelingen, maar wij gaan er alles aan doen om daar weg te komen met een transfersom."

Terugkeer naar Nederland?

Sinds 2014 voetbalt Kilic in Turkije. Dat bevalt hem enorm. "Het is mijn vaderland en ik spreek de taal. Ook het salaris is hier goed. In vergelijking met het tweede niveau in Nederland verdien je meer. Een gemiddelde speler hier op het tweede niveau pakt 150.000 euro netto." Een terugkeer naar Nederland ziet hij mede daardoor dan ook niet zo snel gebeuren. "Als ik eerlijk moet zijn, zit ik goed hier."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.