RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Honkballer Takke kan voorlopig niet naar Amerika: 'Maar ik ga niet achterover leunen'

1/3
UTRECHT - Langzaamaan worden in Nederland de verschillende sporten aan de hand van coronamaatregelen weer opgestart. Maar wat als je jouw sport beoefent in het buitenland? Het overkomt honkballer Tijmen Takke(22). Normaal gesproken zou de Utrechter deze maand afgereisd zijn naar Amerika om daar aan zijn derde seizoen College Baseball te beginnen.

Het is in Arizona heel slecht nog en ja daar zit ik precies"
Tijmen Takke

"Door corona gaat het honkbal in de staat waar ik speel voorlopig niet door", vertelt Takke aan RTV Utrecht. Sinds 2018 is de Utrechter speler van The Bears uit Phoenix, Arizona. Hij speelt daar het zogenoemde College Baseball. "Ik ben daar normaal gesproken het hele schooljaar. Ik ga erheen om te honkballen, maar omdat te doen moet ik ook school volgen."

Gat in schema
Takke honkbalt normaal gesproken het hele jaar. Zodra het seizoen in Amerika erop zit reist hij af naar Nederland om aan te sluiten bij Quick Amersfoort in de Hoofdklasse. Een jaar lang honkballen zit er niet in voor de Utrechter. In september komt het seizoen in Nederland ten einde, terwijl de verwachting is dat het seizoen in Amerika pas in 2021 van start gaat. "Er komt nu een pauze in mijn speelschema door de corona en door hoe Amerika hier mee omgaat."

Ik ga niet achterover leunen"
Tijmen Takke

De honkballer belandt daardoor in een zwart gat. "Klopt. Maar bijvoorbeeld Julian Rip(Vianen, red) die speelt in een andere staat en daar is het qua corona alweer wat beter. Hij kan daardoor binnenkort alweer terug. Het is in Arizona heel slecht nog en ja daar zit ik precies", spreekt de balende Takke. "Ik wil sowieso terug."

Een voordeel voor Quick Amersfoort is dat de talentvolle Takke langer bij hun zijn kwaliteiten kan tonen. "Mijn plezier is er nog. Ik werk hard hier, ook omdat ik in de picture sta bij een scout. Zodra ik daar, in Amerika, terugkom wil ik nog beter en sterker zijn. Ik ga hier niet achterover leunen."

Tijmen Takke: 'Bij Quick Amersfoort kunnen ze nu langer van mij gebruik maken"


Wanneer terug?
Er zijn wel opties voor Takke om terug te gaan en zijn school te volgen, maar die zijn niet ideaal. Er moet aan allemaal regels worden voldaan. "Je mag het land in als je face-to-face klassen op school gaat volgen, maar in Arizona hebben ze die klassen nog niet door corona. Per school is het ook anders."

Takke heeft nog veel contact met medespelers en ook met zijn coach in Arizona. "We hebben nu januari in ons hoofd om terug te gaan. Dan willen ze het seizoen laten beginnen", zegt Takke die natuurlijk zijn schoolwerk niet vergeet. "De lessen willen ze voor de buitenlanders online gaan aanbieden. Ik wil natuurlijk geen vertraging oplopen."

 Tijmen Takke Tijmen Takke | Foto: RTV Utrecht / Nick Doup


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -