Sterk FC Utrecht in oefenduel de baas over AZ

© RTV Utrecht
UTRECHT - FC Utrecht heeft in een leeg Stadion Galgenwaard het oefenduel tegen AZ gewonnen. De club uit de Domstad heerste en won 'slechts' met 1-0.
Na negen minuten voetballen viel de eerste treffer. Na een voorzet van de begeerde Gyrano Kerk kon Simon Gustafson de bal binnenschuiven. Ruim tien minuten later had spits Adrian Dalmau de mogelijkheid om de 2-0 binnen te tikken, maar de bal ging voorlangs. Even daarvoor had de Spanjaard daadwerkelijk gescoord maar de treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel.
FC Utrecht viert 1-0
FC Utrecht viert 1-0 © RTV Utrecht

Nieuwelingen

Na een goede actie van debutant Davy van den Berg kwam de bal uiteindelijk bij aanwinst Django Warmerdam. De linksback schoot de bal hoog voor het doel, maar zijn kopbal ging over.
De eerste echte kans van AZ was een afstandschot van Kenzo Goudmijn in de 30ste minuut. Doelman Maarten Paes stond zijn mannetje waardoor het 1-0 bleef.
Aan de andere kant was het zes minuten later Sean Klaiber die een kanonskogel afvuurde op het Alkmaarse doel, maar ook daar stond de doelman, Marco Bizot, in de weg.
Wisselspelers zitten ivm corona maatregelen op tribune
Wisselspelers zitten ivm corona maatregelen op tribune © RTV Utrecht

Basiself AZ verlaat stadion

In de tweede helft verschenen er bij AZ elf nieuwe namen op het veld. De basiself van de eerste helft verlieten ook direct het stadion om de kans op besmetting te verkleinen.
Na rust was het opnieuw FC Utrecht dat de boventoon voerde. In de 56ste minuut stoomde Wamerdam op aan de linkerkant. Zijn harde schot ging via doelman Hobie Verhulst en de lat uiteindelijk het doel niet in. Vier minuten later wisselde ook FC Utrecht, op doelman Paes na, de hele basiself.
Na de wisselingen kroop AZ iets meer uit z'n schulp en kreeg het meer kansen. Doelman Paes wist met enkele knappe reddingen zijn doel schoon te houden. Ook Jonas Arweiler was na een knappe pass van Gabriel Culhaci dichtbij een treffer, maar doelman Verhulst redde.