Jonge leiders Hoogma en Paes zijn net zo ambitieus als clubleiding

Doelman Maarten Paes na afloop van het oefenduel met AZ
Doelman Maarten Paes na afloop van het oefenduel met AZ © RTV Utrecht
UTRECHT - Nog niet eerder werd er door de clubleiding van FC Utrecht zo hard geroepen dat de ambitie dit seizoen is om de top drie aan te vallen. Zaterdag won het in Stadion Galgenwaard het oefenduel tegen de nummer twee van vorig seizoen, AZ, met 1-0. Doelman Maarten Paes(22) en verdediger Justin Hoogma(22) beginnen aan hun tweede seizoen in de basis en streven de ambitie van de club net zo hard na.
We moeten van elkaar eisen dat we het op het veld laten zien
Justin Hoogma
Bij het oefenduel met AZ viel op dat Hoogma, door het ontbreken van aanvoerder Willem Janssen, nog meer een leider is geworden dan dat hij vorig seizoen al was. En dat terwijl hij eigenlijk zou terugkeren naar Hoffenheim. De Duitse club verhuurde de verdediger echter nog een seizoen aan FC Utrecht.
Verdediger Justin Hoogma vindt dat het beter moet dan vorig seizoen
Verslaggever René van den Berg schotelt Hoogma de opmerking voor dat hij de nieuwe leider is. "Jij zegt het", pareert de verdediger. "Vorig jaar was ik natuurlijk nieuw en dan is het nog aanpassen. Ik ben ook blij dat ik nu de hele voorbereiding er al bij ben. Ik doe mijn best en probeer inderdaad ook jongens aan te sturen", zegt Hoogma tegen RTV Utrecht. Vorig seizoen werd hij gepresenteerd toen de voorbereiding al dik vier weken aan de gang was.

Ambitie FC Utrecht

Natuurlijk heeft de verdediger de uitspraken rond de ambitie ook meegekregen. "Als je kijkt naar de afgelopen jaren staat de club steevast in de top vijf/top zes. Dan kun je zeggen van daar zijn we tevreden mee, maar ik denk dat je ambitieus moet zijn. Ook met de spelersgroep die wij hebben. We moeten van elkaar eisen dat we het op het veld laten zien", zegt de verdediger. "Vorig jaar was dat nog niet goed genoeg."
Doelman Maarten Paes sluit zich daarbij aan. "Wij zijn ook hartstikke ambitieus. Als de club dat ook is dan zijn we denk ik heel complementair en veeleisend aan elkaar. Een goede match."
Paes is weer terug met de clean-sheet dus dat is lekker
Maarten Paes

Terugknokken

Paes raakte tijdens het trainingskamp in januari van dit jaar geblesseerd aan zijn schouder. Hij ontbrak in de tweede seizoenshelft van FC Utrecht. Nu, ruim een half jaar later, stond hij eindelijk weer onder de lat in Stadion Galgenwaard. "Ik heb zeven maanden hard gewerkt. Nu ben ik dan een paar weken terug en dan weet je waarvoor je het hebt gedaan", aldus de sluitpost. Tegen AZ hield hij de nul. "Paes is weer terug met de clean-sheet dus dat is lekker."
Maarten Paes hoopt dat de begeerde Sean Klaiber en Gyrano Kerk blijven

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.