Van den Berg maakt in Galgenwaard basisdebuut: 'Ik weet dat ik er klaar voor ben'

Davy van den Berg na afloop van het oefenduel
Davy van den Berg na afloop van het oefenduel © RTV Utrecht
UTRECHT - Vorig seizoen kwam de 20-jarige Davy van den Berg veertien keer in actie voor Jong FC Utrecht. Zaterdag mocht hij plots in de basis beginnen bij de hoofdmacht van de FC in het oefenduel met AZ(1-0).
Ik had deze week wel het gevoel dat ik bij de eerste elf zou zetten
Davy van den Berg
De middenvelder, die vorig jaar overkwam van PSV, speelde niet onverdienstelijk. Hij strooide met passes maar was daarnaast ook balvast. "Ik ben blij dat ik 60 minuten heb kunnen spelen. Voor mijn gevoel ging het ook goed dus ik denk dat ik tevreden kan zijn", zegt Van den Berg na afloop tegen RTV Utrecht. "Ik ben een allrounder denk ik. Ik kan een actie maken maar ook de bal van de lijn afhalen."
Het is ook een signaal naar Jong FC Utrecht
John van den Brom
Hoofdtrainer John van den Brom was ook tevreden over de talentvolle middenvelder. "Iedereen begint over hem. Dat is leuk. Het is aan zulke jongens om zich te tonen en dat doen ze. Dat is het mooie en het leuke aan de voorbereiding, maar ook een signaal naar Jong FC Utrecht."

Rol op het middenveld

Van den Berg speelde had de rol op het middenveld die normaal gesproken bekleed wordt door Joris van Overeem. Hij kampt met een blessure. "Ik had deze week wel het gevoel dat ik bij de eerste elf zou zetten. Ik weet dat ik er klaar voor ben, maar uiteindelijk is het natuurlijk aan de trainer."
Ik heb het gevoel dat ik met betere spelers het beste in mijzelf naar boven kan halen
Davy van den Berg
Op het middenveld speelde hij samen met Adam Maher en Simon Gustafson. Twee voetballers die hun sporen in de Eredivisie al even hebben verdiend. "Twee rasvoetballers, dat loopt wel lekker ja."
Vorig seizoen kwam Van den Berg nog niet in actie in het eerste van FC Utrecht. Nu maakt hij de hele voorbereiding met het eerste mee. "Ik moet zeggen dat het wel een groot verschil is tussen Jong en het eerste. Vorig seizoen had ik een prima seizoen maar niet wauw. Ik heb het gevoel dat ik met betere spelers het beste in mijzelf naar boven kan halen."
Davy van den Berg in gesprek met verslaggever René van den Berg

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.