Van Dijk eindigt in Strade Bianche als zeventiende

Ellen van Dijk
Ellen van Dijk © Trek-Segafredo
WOERDEN/BREUKELEN - Wielrenster Ellen van Dijk is bij de Strade Bianche in Italië als zeventiende over de streep gekomen. De Woerdense zag landgenote Annemiek van Vleuten na een flinke inhaalrace de wedstrijd voor het tweede jaar op rij winnen.
Van Dijk kwam bijna zeven minuten na de winnares over de streep. De kansen voor Van Vleuten leken al vroeg verkeken. Ze miste de aansluiting met een kopgroep van elf rensters. Uit die groep ontsnapte de Spaanse Mavi Garcia en zij leek onbedreigd op de zege af te gaan.
15 kilometer voor het einde sloot Van Vleuten vrij onverwacht aan bij het uitgedunde achtervolgende groepje en ze ging er alleen vandoor. De achterstand op Garcia liep snel terug en de Spaanse was ook rap bijgehaald. Garcia kon daarna Van Vleuten nog even volgen, maar in de slotklim naar Piazza del Campo moest ze de wereldkampioene laten gaan.
Nina Kessler uit Breukelen en de eveneens uit Woerden afkomstige Floortje Mackaij haalden de finish niet. Overigens reed Van Dijk de wedstrijd niet op haar eigen fiets, maar op die van ploeggenoot Koen de Kort. Verschillende fietsen van Trek-Segafredo waren in de nacht van vrijdag op zaterdag gestolen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.