RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Kampong presenteert ervaren Roelant Oltmans als nieuwe coach

1/3
UTRECHT - Na maanden van wachten is eindelijk bekend wie Alexander Cox opvolgt als coach van Hoofdklasser Kampong. De Utrechtse club heeft bekendgemaakt dat de 66-jarige Roelant Oltmans de nieuwe oefenmeester is.

Wij delen de ambitie om niet alleen op korte termijn resultaten te behalen maar ook om verder te kijken"
Roelant Oltmans

Oltmans tekent bij Kampong een meerjarig contract. Het is nog niet bekend wanneer hij bij de Utrechters voor het eerst voor de groep staat. Tot die tijd neemt Alex Verga de honneurs waar.

Oltmans zit op dit moment nog in Maleisië. "Ik ben blij dat ik deze onzekere tijd de mogelijkheid heb gekregen om te werken bij de grootste vereniging van Nederland met een enorme traditie, die veel topspelers heeft voortgebracht en ook nu weer over een enorm sterke selectie beschikt", laat Oltmans weten in een persbericht.

De oefenmeester heeft er zin in. "Wij delen de ambitie om niet alleen op korte termijn resultaten te behalen maar ook om verder te kijken hoe Kampong ook op langere termijn succesvol kan blijven. Ik kijk uit naar de samenwerking met Alex Verga en Pieter Bos en alle anderen die betrokken zijn bij het tophockey op Kampong."

Ervaring

De Nederlander neemt een bak aan ervaring mee naar de Laan van Maarschalkerweerd. Zo werd hij als coach van de Nederlandse hockeydames in 1990 wereldkampioen in Sydney. Maar zijn grootste succes boekte hij met de Nederlandse mannen. In 1996 wist hij bij de Olympische spelen in de Verenigde Staten de gouden medaille te veroveren.

Via verschillende wegen, Hij was onder andere algemeen directeur van voetbalclub NAC Breda, keerde Oltmans in 2005 als coach terug bij de Nederlandse. Bij de Zomerspelen van 2008 in China werd Nederland onder zijn leiding vierde. Sinds september 2018 was Oltmans de bondscoach van Maleisië.

 Oltmans in zijn tijd als coach van het Nederlands elftal Oltmans in zijn tijd als coach van het Nederlands elftal | Foto: Orange Pictures

Alexander Cox
Afgelopen seizoen besloot Cox na acht jaar te vertrekken bij Kampong. De succescoach was er verantwoordelijk voor dat Kampong voor het eerst in 32 jaar weer een landstitel pakte. Dat was in 2017. Het jaar erop volgde nog een titel voor de Utrechters. En passant werd in 2016 ook nog de Europacup gewonnen.

Wat de 42-jarige Cox nu gaat doen is nog niet bekend. Hij liet eerder bij RTV Utrecht doorschemeren voorlopig afscheid te nemen van de hockeywereld. "Sport vind ik het mooiste wat er is. Ik sta open voor dingen in de sport, maar hockey vind ik wel even goed geweest. Ik heb mijn hele leven in die sport gezeten. Ik ben op mijn 27e gestopt als speler en ben toen meteen coach geworden. Hockey is goed voor me geweest, ik ben daar heel dankbaar voor, maar op een gegeven moment wil je ook wat anders."

 Alexander Cox is voorlopig niet meer als coach op de hockeyvelden te zien Alexander Cox is voorlopig niet meer als coach op de hockeyvelden te zien | Foto: Maurice de Wert


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -