Gepensioneerde en huidige aanvoerder Kampong trots: 'Mooi dat zo'n wereldcoach voor onze club kiest'

Caspers(Links), Oltmans en De Wijn(rechts)
Caspers(Links), Oltmans en De Wijn(rechts) © Orange Pictures / Bewerking door RTV Utrecht
UTRECHT - Gepensioneerde aanvoerder Quirijn Caspers en huidige aanvoerder Sander de Wijn van Kampong zijn verheugd op het aanstellen van Roelant Oltmans als coach van hun geliefde club. De twee zijn zich er maar wat van bewust dat de Utrechtse club een grote naam heeft aangesteld.
Hij ziet Kampong als een hele mooie uitdaging
Sander de Wijn
Caspers, die op dit moment in de tophockeycommissie van Kampong zit, vertelt dat Oltmans al even in beeld was als de beoogde opvolger van Cox. "Ik was blij dat hij ja zei", vertelt de in 2018 gestopte hockeyer. "De spoeling qua topcoaches in het hockey in Nederland is dun. Hij weet hoe hij met vedettes om moet gaan maar ook met hockeytalenten. Ik ben trots dat zo'n wereldcoach voor Kampong kiest."
Quirijn Caspers: "Oltmans is de droomkandidaat"
De Wijn deelt die gedachte. "We hebben de laatste jaren een flinke ontwikkeling doorgemaakt als club en als team. Daar hoort een coach van kaliber bij. Alexander Cox heeft het geweldig gedaan. In de persoon van Roelant hebben we ook een 'naam' binnen gehaald." Maandag werd bekend dat Oltmans een meerjarig contract heeft getekend in Utrecht.

Uitdaging

"Hij ziet Kampong als een hele mooie uitdaging, ook voor zijn eigen carrière", weet De Wijn. "Waarin hij ook heel duidelijk was is dat we een hele mooie kwalitatieve groep hebben. Dat heeft zeker aan zijn keuze voor Kampong bijgedragen."
Zijn ervaring is heel belangrijk
Quirijn Caspers
Het wordt een bijzonder jaar in de hockeywereld. Niet alleen door alle coronamaatregelen maar ook doordat de Olympische spelen volgende zomer in Tokyo worden afgewerkt. "Zijn ervaring daarin is heel belangrijk. Spelers zullen dit jaar eigen belang hebben om hun plekje voor de Olympische spelen veilig te stellen, er zijn spelers die zich juist daarvoor in de kijker willen spelen en je hebt spelers die zich puur op Kampong richten. Hij heeft de juiste ervaring om met dit soort situaties om te gaan", aldus Caspers die Oltmans de gedroomde kandidaat noemt.
Sander de Wijn in het shirt van Kampong
Sander de Wijn in het shirt van Kampong © Maurice de Wert

Een bak aan ervaring

In 1996 won Oltmans als coach van de Nederlandse hockeymannen een gouden medaille op de Olympische spelen. Caspers wat toen negen jaar oud. "Ik ken hem al mijn hele hockeyleven. Nederland was rond die tijd dé wereldtop en hij was daar gewoon de coach van. Er zijn jongens in de selectie van Kampong die toen nog niet eens geboren waren", vertelt een enthousiaste Caspers.
Kampong-man Caspers besloot in 2018 te stoppen met hockeyen
Kampong-man Caspers besloot in 2018 te stoppen met hockeyen © Orange Pictures
De Wijn zag als jochie van acht Oltmans in levenden lijve aan het werk. "Dat was in 1998 tijdens het WK hockey in Stadion Galgenwaard. Dat is een lange tijd geleden." Oltmans heeft sowieso een speciale plek bij Caspers. "Hij liet mij debuteren in het Nederlands elftal." Dat was in 2008. "Nu sta ik langs de lijn en zie ik hem wekelijks aan het werk, dat is leuk."
De Wijn werkte nog niet eerder samen met Oltmans. "Ik heb hem weleens gesproken. Het is leuk om nu eens echt met hem aan de slag te gaan. Ik kijk ernaar uit, ik ben benieuwd", aldus de huidige aanvoerder van het Utrechtse Kampong.
Het was wel even wennen na acht jaar Alexander Cox
Sander de Wijn

Alexander Cox

"Sommige jongens hebben in de hoofdklasse alleen nog maar gehockeyd onder Cox. Hij heeft acht jaar Kampong bij Kampong gezeten. Die jongens kennen alleen die tactiek, dus dat wordt best spannend", aldus Caspers. De Wijn denkt er hetzelfde over. Hij stond maandagavond voor het eerst op het trainingsveld met Oltmans. "Het was leuk. Hij is heel rustig. Het was wel even wennen na acht jaar Alexander Cox."
"Het is nu tijd om de successen die we hebben behaald een vervolg te geven", zegt De Wijn. Komende zondag start Kampong de oefencampagne voor het nieuwe seizoen van de Hoofdklasse dat over vijf weken van start gaat. De Utrechters reizen af naar Rotterdam.
Sander de Wijn kijkt uit naar de samenwerking met Oltmans

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.