RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

FC Utrecht stalt Van Rooijen bij Excelsior

UTRECHT - FC Utrecht verhuurt Mitchell van Rooijen het komende seizoen aan Excelsior. De 21-jarige middenvelder heeft in de Domstad nog een contract tot medio 2023.

Het plan wat ze met mij hebben spreekt mij aan"
Mitchell van Rooijen

Op 23 januari 2020 maakte Van Rooijen zijn debuut in de hoofdmacht van FC Utrecht. Hij stond in de Utrechtse basis bij het duel met PEC Zwolle. Na een uur voetballen moest hij het veld verlaten. Een maand geleden verlengde hij zijn contract in de Domstad tot medio 2023.

Houtenaar Van Rooijen komt uit de jeugdopleiding van FC Utrecht en verlaat de club, voor ťťn seizoen, nu na 12 jaar. "Ik moet mij verder ontwikkelen. Bij het eerste van FC Utrecht heb ik minder kans op speeltijd dan hier", zegt van Rooijen tegen Excelsior TV. "Het plan wat ze met mij hebben spreekt mij aan. Ik denk dat ik het hier heel erg naar mijn zin ga hebben."

Bij Excelsior, dat actief is in de Keuken Kampioen Divisie, komt Van Rooijen een bekende tegen. Marinus Dijkhuizen is er de hoofdtrainer. De inwoner van De Meern verliet in januari van dit jaar de technische staf van FC Utrecht in te ruilen voor het hoofdtrainerschap van de ploeg uit Rotterdam.

Zuidam
Volgens technisch directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht is de ploeg uit de Keuken Kampioen Divisie een goede keuze. "Hoewel Excelsior evenals Jong FC Utrecht in de Keuken Kampioen Divisie uitkomt, komt bij het spelen in een eerste elftal een andere dynamiek en druk kijken dan bij het spelen in een beloftenteam. Mitchell is, volgens ons en hemzelf, met het oog op het voortzetten van zijn ontwikkeling toe aan die nieuwe stap en nieuwe prikkels", zegt hij op de website van FC Utrecht.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -