RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Transfermarkt Nederlands voetbal weer open

PROVINCIE UTRECHT - De transfermarkt is weer open voor Nederlandse voetbalclubs. De ploegen uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie hebben tot en met dinsdag 6 oktober de tijd om spelers te kopen.

De zomerse transferperiode in Europa duurt normaal gesproken twaalf aaneengesloten weken, maar is nu opgeknipt omdat de afronding van de nationale competities als gevolg van de coronacrisis zo verschillend verliep. De KNVB besloot al in april om de competitie te stoppen. Ook in onder meer Frankrijk en Schotland werd de competitie niet uitgespeeld. De meeste grote voetballanden besloten na een onderbreking van enkele maanden wel om het seizoen af te maken.

De Nederlandse clubs konden in de eerste drie weken van afgelopen maand al hun gang gaan op de transfermarkt. De markt is sinds woensdag weer open. De transferperiode in Nederland loopt vrijwel gelijk met die in onder meer Duitsland, Spanje en ItaliŽ, waar de markt op maandag 5 oktober dicht gaat. In Engeland kunnen de clubs tot en met 16 oktober handelen in spelers.

De Eerste divisie begint op vrijdag 28 augustus. Jong FC Utrecht neemt het dan op tegen FC Eindhoven. De Eredivisie gaat op zaterdag 12 september van start. FC Utrecht opent de competitie met een thuisduel tegen AZ.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -