FC Groningen wint in slotfase van FC Utrecht

UTRECHT - FC Utrecht is het scoren verleerd. De club kwam zaterdag tijdens de matige thuiswedstrijd tegen FC Groningen voor het zesde duel op rij niet tot een treffer.
Tot overmaat van ramp trof Evgeni Levtsjenko ver in blessuretijd wel doel (0-1). FC Groningen vergrootte daarmee het verschil tussen beide clubs op de ranglijst tot zeven punten.
FC Utrecht moet na een serie van 554 minuten zonder goal serieus vrezen voor een deelnamebewijs voor de play-offs om een plaats in de UEFA Cup De ploeg staat nog steeds achtste, een positie die aan het einde van het seizoen recht geeft op een ticket voor de strijd om Europees voetbal. Het verschil met nummer negen NEC is echter teruggelopen tot een puntje. Feyenoord komt zondag bij een zege op Volendam gelijk met NEC.
FC Utrecht en FC Groningen onderstreepten in de Galgenwaard dat ze niet in de beste vorm van het seizoen steken. De thuisclub sprokkelde in de vorige vijf duels slechts twee punten bij elkaar. FC Groningen mocht in hetzelfde aantal duels drie punten bijschrijven.
FC Utrecht kent vooral aanvallende problemen. Zonder de nog geblesseerde topschutter Cedric van der Gun was de ploeg vooral gevaarlijk met afstandschoten. Doelman Luciano van FC Groningen reageerde voor rust attent op doelpogingen van rechtsback Tim Cornelisse en middenvelder Gregoor van Dijk. Simon Cziommer
verraste de Braziliaanse doelman bijna met een omhaal.
De beste kans voor rust was voor Marcus Berg. De topschutter van FC Groningen mocht in de 23e minuut alleen op doelman Wesley de Ruiter af lopen. De vervanger van de geblesseerde Michel Vorm hield oog voor de bal en bracht op de doellijn redding.
Het duel verloor in de tweede helft nog meer aan kwaliteit. Loic Loval werd in de 53e minuut voor het eerst gevaarlijk. De centrumspits van FC Utrecht schoot echter naast en werd even later vervangen door Ali Boussaboun, die zich ook niet kon onderscheiden. De beste kans in de slotfase was voor Tom Caluwé. De middenvelder kon zijn honderdste wedstrijd voor FC Utrecht niet bekronen met de winnende treffer. Hij schoot over.
FC Utrecht had zich al met een gelijkspel verzoend toen Levtsjenko Groningen in de derde minuut van blessuretijd alsnog de geflatteerde zege bezorgde.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.