RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Robert Meeuwsen mist start beachseizoen door ribblessure: 'NK moet haalbaar zijn'

1/2
NIEUWEGEIN - Als we lezen dat Alexander Brouwer een beachvolleybaltoernooi in Duitsland wint, gaan we er simpelweg van uit dat ook Nieuwegeiner Robert Meeuwsen gewonnen heeft. Zo niet afgelopen weekend. Wat blijkt? Meeuwsen kampt met een scheurtje in een ribspier en staat daardoor eventjes aan de kant.

"Ik heb die blessure vorige week opgelopen tijdens een training", legt Meeuwsen uit tegen RTV Utrecht. "Daarna ben ik meteen gestopt. Rust houden is een van de dingen om het te helen, maar ik moet ook dagelijks bezig blijven en vooral niet de grens opzoeken."

Zonder wedstrijdritme richting het NK
De blessure kwam op een ongelukkig moment, enkele dagen voor het koppel Brouwer-Meeuwsen de eerste officiŽle wedstrijden van het uitgestelde seizoen zouden spelen. Het Eredivisie-toernooi in Almelo van afgelopen weekend werd overgeslagen en ook komend weekend in Zaandam is het duo niet te zien.

Kijkend naar de lijn die ik afgelopen week heb gemaakt, moet het lukken"
De herstellende Robert Meeuwsen mikt op het NK

"Het gaat wel de goede kant op, maar de blessure heeft tijd nodig. Daarom is het NK het doel", vertelt Meeuwsen. Dat Nederlands kampioenschap staat gepland van 21-23 augustus in Scheveningen. De Nieuwegeiner heeft dus nog anderhalve week om zich voor te bereiden, maar mist dan wel wedstrijdritme.

"De fysio zegt dat het haalbaar is, maar het is te vroeg om daar nu al iets over te zeggen. Kijkend naar de lijn die ik afgelopen week heb gemaakt, moet het lukken", is hij optimistisch.

 Brouwer en Meeuwsen op het EK Beach 2018 Brouwer en Meeuwsen op het EK Beach 2018 | Foto: Fotostudio RedGreenBlue

King of the Court in Utrecht en EK in Letland
Vanwege het coronavirus is ook het seizoen voor de beachvolleyballers anders dan normaal. Toch hebben Brouwer en Meeuwsen, naast het NK, hun doelen voor ogen. "Het EK beach is van 16-20 september (in Letland, red.) een groot doel voor ons, en de week daarvoor is er nog King of the Court op het Jaarbeursplein in Utrecht. Dat is echt een toptoernooi met ook internationale topteams", kijkt hij blij vooruit.

Meeuwsen verwacht niet dat het niveau, nu er een lange zomerstop is geweest, anders zal zijn dan andere jaren. "Ook wij zijn al drie maanden in training. We staan er goed voor en zijn gretig", zegt hij. "Waar mogelijk spelen we de komende weken zoveel mogelijk toernooien, ook in de Eredivisie. Dan moet ik wel fit zijn tegen die tijd."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.


Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -