RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

WK wielrennen niet in Zwitserland, alternatief wordt gezocht

PROVINCIE UTRECHT/WOERDEN - Het wereldkampioenschap wielrennen vindt dit jaar niet in Zwitserland plaats. Dat heeft de organisatie laten weten. De overkoepelende wielerfederatie UCI wil het WK alsnog in september in Europa laten plaatsvinden.

De wedstrijden in Zwitserland zouden van 20 tot en met 27 september in en rond Aigle en Martigny worden gehouden. De afgelasting heeft te maken met de maatregelen tegen verspreiding van het nieuwe coronavirus door de Zwitserse overheid.

In het land is het in elk geval niet mogelijk om tot 31 september evenementen met meer dan 1000 toeschouwers te houden, zo werd woensdag duidelijk. "Dan heeft het geen zin meer om een groot evenement als dit door te laten gaan", aldus een verklaring van de
organisatie. Vermoedelijk zou ook nog voor de helft van de deelnemende landen een quarantaineplicht gelden.

Alternatief gezocht
De UCI wil het wereldkampioenschap alsnog in september in Europa laten plaatsvinden. "Voor de sport is dit evenement van groot belang", aldus de UCI. "Daarom zullen we er alles aan doen een alternatief te vinden, bij voorkeur in Europa. De kans bestaat daarbij dat wel een deel van het programma wordt geschrapt."

Vorig jaar ontbraken de nodige regio's op het WK wielrennen. Ellen van Dijk uit Woerden (wereldkampioene tijdrijden in 2013) was geblesseerd en de Mijdrechtse Lorena Wiebes werd thuisgelaten. Floortje Mackaij mocht wel mee naar Yorkshire, Groot-Brittannië. Zij werd 33ste in de wegrit.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.


Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -