Bart Ramselaar: 'Spelen in bijna lege stadions is echt anders'

UTRECHT - FC Utrecht speelde gisteravond tegen Ajax voor het eerst weer met toeschouwers op de tribune. Veel waren dat er niet in de Johan Cruyff ArenA, want van de 4-duizend beschikbare kaarten was net de helft verkocht. FC Utrecht kon dus niet bezwijken onder de druk van 50-duizend schreeuwende Ajax supporters zou je denken, toch verloor het kansloos met 5-1.
Een surrealistisch beeld. De ArenA amper gevuld.
Een surrealistisch beeld. De ArenA amper gevuld. © RTV Utrecht
"Het gekke is", vertelde Bart Ramselaar na de wedstrijd, "normaal in een vol stadion ben je jezelf bewust van het publiek, maar als je eenmaal aan het spelen bent merk je het niet meer. Nu is dat anders. Je hebt het wel door en daardoor is de beleving toch wel minder."
Bart Ramselaar en Othmane Boussaid na Ajax - FC Utrecht
Of dat invloed heeft gehad op het resultaat durft de aanvallende middenvelder niet te beweren. "We moeten het er mee doen. Voorlopig zal het namelijk nog wel even zo blijven. Ik hoop dat er snel meer supporters in de stadions mogen."
Opmerkelijk was de gemiste strafschop van Simon Gustafson bij een 1-0 achterstand. 'De Zweed die nooit mist' kon Utrecht als vroeg in de eerste helft terug in de wedstrijd brengen, maar schoot begeleid door een zwak fluitconcert van de Amsterdamse achterban onhandig op de buitenkant van de paal. "Of dat er mee te maken heeft? Poe, moeilijk om te zeggen hoor. Misschien is dat wel het facet dat het nog maar een oefenwedstrijd is. Normaal schiet hij ze er altijd. Nee, ik heb geen idee."
Bart Ramselaar in actie tegen Ajax
Bart Ramselaar in actie tegen Ajax © Orange Pictures

Boussaid is here to stay

Othmane Boussaid mocht in de tweede helft speelminuten maken. De Belgische middenvelder werd vorig seizoen verhuurd aan NAC Breda, waarvoor hij in totaal 18 wedstrijden speelde. Dit seizoen wil Boussaid eigenlijk niet nog eens verhuurd worden en hoopt hij te kunne doorbreken. "Ik probeer mijn kans te nemen. De tijd zal het leren, maar momenteel wil ik gewoon voor FC Utrecht spelen."
Othmane Boussaid
Othmane Boussaid © fcutrecht.nl
De pas 20-jarige Boussaid liet in de ArenA zijn voeten spreken. De midenvelder maakte een schitterende goal waarbij hij de bal met veel gevoel in de kruising krulde. Dat hij kan voetballen weet men wel in Utrecht, maar de concurrentie op het middenveld met mannen als Gustafson, Ramselaar, Van de Streek, Maher en Van Overeem is moordend. "Ik heb het er met de trainer nog niet over gehad, maar ik weet zeker dat de kansen vanzelf komen als ik mijn best blijf doen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.