Talent Sem Boers kiest voor Handbal Houten

© Handbal Houten
HOUTEN - De zestienjarige Sem Boers verruilt KRAS/Volendam voor Handbal Houten. In het vissersdorp speelde de linkshandige zo'n vier seizoenen, het laatste in de B- en A-jeugd.
Hij maakt niet alleen de overstap naar de Eredivisieploeg uit Houten, maar is inmiddels ook gestart op de HandbalAcademie op Papendal waar hij dit seizoen heel wat extra trainingsuren zal gaan maken. Over zijn overstap vertelt de jongeling glunderend: "De overstap naar Handbal Houten in combinatie met de HandbalAcademie is goed voor mijn ontwikkeling. Het concept van Houten om met zo'n jonge groep in de Eredivisie te spelen spreekt mij heel erg aan en ik verwacht hier flink te kunnen groeien."
"Handbal Houten heeft een erg leuke spelersgroep die me goed heeft opgevangen. Veel van de jongens zijn net als ik: jonge gasten die beter willen worden en dromen van spelen in het buitenland of in het A-team van Nederland. Maar voorlopig gaan we eerst met Handbal Houten ons best doen om aansluiting te vinden met de top van de Eredivisie."
Trainer/coach Freek Gielen is erg blij met de aanwinst: "Ik ben heel blij dat zo'n jong talent als Sem Boers KRAS/Volendam verruilt voor Handbal Houten en vertrouwen heeft in onze speelwijze en manier van opleiden. Tijdens het voorbereidingsweekend vielen niet alleen zijn inzet en handbalvaardigheid, maar ook zijn sociale en mentale vaardigheden positief op. De toegevoegde waarden in het veld zijn zijn snelheid en effectiviteit waarmee hij op de rechterhoek de concurrentie aan zal gaan met Nils Idema. We hopen dat we de komende jaren samen met Sem kunnen werken naar een stabiele toprangschikking in de Eredivisie."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.