RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Zakaria Labyad maakt zich op voor 'jaar van de waarheid'


UTRECHT - FC Utrecht kreeg gisteravond een aardig pak slaag van Ajax. Wat het nog pijnlijker maakte was dat een Utrechter de sterren van de hemel speelde bij de Amsterdammers. Als de Ajacieden 'Godenzonen' zijn - zoals ze zich doorgaand noemen - dan was Labyad gisteravond oppergod Zeus in eigen persoon.

Erik ten Hag posteerde middenvelder Labyad in de ArenA samen met Quincy Promes in de spits. Het zorgde voor verbaasde gezichten bij het Amsterdamse journaille. De FC Utrecht achterna gereisde pers wist wel beter. Op de plek in de aanval waar hij bij FC Utrecht, ook toen al onder trainer Erik ten Hag, zoveel succes behaalde wist hij nu de Amsterdamse achterban in extase te brengen, met als hoogtepunt een glaszuivere hattrick.

Het lijkt erop dat FC Utrecht het beste in mij naar boven haald"
Zakaria Labyad

Op de vraag of FC Utrecht het beste in hem naar boven haalt begon hij meteen te glunderen. "Het begint er wel op te lijken. Nee, natuurlijk is het altijd leuk om tegen je oude teamgenoten te spelen, maar ik probeer ook tegen andere ploegen dan FC Utrecht het maximale van mezelf te laten zien." Veel beter dan de ene helft die hij mocht spelen tegen zijn oude club kon het haast niet. Hij had de verdediging in zijn zak en dirigeerde de ploeg als in zijn beste dagen bij FC Utrecht.

Zakaria Labyad: 'Dit jaar moet het gebeuren'


En dan waren er nog zijn drie goals, waarvan twee uit een vrije trap. "Ik vond de tweede het mooist, maar de eerste was moeilijker", lachte Labyad. "De eerste was eigenlijk meer voor een linksbenige speler, dat maakte het lastig." Beide vrije trappen vlogen achter een kansloze Thijmen Nijhuis de kruising in. De eerste rechts, de tweede links, waarbij ook nog even het aluminium werd meegenomen wat de showfactor nog wat verhoogde.

 Zakaria Labyad wordt geknuffeld na een van zijn goals Zakaria Labyad wordt geknuffeld na een van zijn goals | Foto: Orange Pictures

Ten Hag begreep de verbazing over de rol van Labyad niet zo. "Deze trainer heeft hem wel vaker in de spits opgesteld", reageerde hij schamper en refereerde daarbij aan zijn zege met FC Utrecht op het grote Zenit Sint-Petersburg, waarin Labyad een hoofdrol vervulde in de aanval.

Deze trainer heeft Labyad wel vaker in de spits opgesteld"
Erik ten Hag

Dusan Tadic neemt die rol normaal op zich, maar de Serviër was niet fit. "Het zijn middenvelders die je ook in de spits kunt zetten en tevens scorend vermogen hebben. Ik wilde ook Labyad en Promes in die rol uitproberen. Dat het ook nog eens klikte tussen die twee mag duidelijk zijn."

Erik ten Hag begrijpt de verbazing over Labyad als spits niet helemaal


Labyad excelleerde als vanouds en dat mocht ook wel, want na twee jaar een rol die zich voornamelijk afspeelde op de bank en in de ziekenboeg (23 wedstrijden in twee seizoenen) wil Labyad nu eindelijk een hoofdrol opeisen. Daarbij lijkt hij in de leegte te willen springen die Hakim Ziyech heeft achtergelaten.

 Zakaria Labyad bij een van zijn vrije trappen Zakaria Labyad bij een van zijn vrije trappen | Foto: Orange Pictures

"Dit jaar moet het gebeuren", sprak Labyad na afloop. "Ik heb door alles negen maanden aan de zijlijn gestaan. Dan kun je eindelijke weer je plezier terugvinden en probeer je alles wat je kan te laten zien." Dat moet voor Labyad resulteren in een vaste plek in de basis, niet meer en niet minder. "Het moet niet meer zo'n jaar worden als de afgelopen twee. Ik denk dat iedereen in de voorbereiding de kans krijgt zichzelf te bewijzen. Ik ga daar net als alle anderen keihard voor werken. Ik wil mijn kans grijpen en zoveel mogelijk spelen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -