RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Verschoor grijpt naast podium in Barcelona

1/2
BENSCHOP - Richard Verschoor is er niet in geslaagd om zijn goede uitgangspositie in de sprintrace te verzilveren. De F3 coureur uit Benschop greep in Barcelona naast het podium en moest genoegen nemen met de vierde plek.

 De start van de F3 race in Barcelona met Verschoor (17) helemaal aan de binnenkant De start van de F3 race in Barcelona met Verschoor (17) helemaal aan de binnenkant | Foto: Formula Motorsport Limited

Verschoor mocht door zijn negende plaats in de hoofdrace starten vanaf de tweede plek. In de eerste bocht verloor hij meteen twee plaatsen. In de slotfase wist hij de druk nog wel op te voeren bij de Italiaan Matteo Nannini, maar tot een echte inhaalpoging kwam het niet op het Circuit de Catalunya, waar inhalen moeilijk is. Nannini, het neefje van oud Formule 1 coureur Alessandro Nannini pakte zo zijn eerste F3 podium.

De zege ging naar Oscar Piastri. De AustraliŽr klom in drie bochten van plek vijf naar plaats 1, waarna hij de leiding niet meer uit handen gaf. Zijn landgenoot Alex Peroni werd 2e.

In de WK-stand heeft Verschoor 57 punten. Inmiddels is hij gezakt naar plaats negen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -