RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Twisker wil vooral leuk voetbal spelen met GVVV. 'Maar als er geen punten komen, wijzigt alles'

1/4
VEENENDAAL - Drie weken heeft GVVV nog om klaar te zijn voor de start van de tweede divisie. Dat wordt nog een hele klus. Bij de Veenendalers is het nodige veranderd. Zeven spelers, onder wie de oudgedienden Wilco den Hartog en Martin van Eck, werden uitgezwaaid. Van de zeven nieuwe spelers is alleen aanvaller Joshua Patrick een bekende in de top van het amateurvoetbal. Jochem Twisker is de nieuwe trainer, als opvolger van Niek Oosterlee.

Aan Twisker, die eerder hoofdtrainer was bij Spakenburg, De Dijk en Hercules, dus de taak om een nieuw elftal te smeden, dat niet zoals vorig seizoen in de degradatiezone belandt. Zaterdag, tegen 2e klasser Batavia'90 (4-0 winst, red.) werden de eerste contouren van het nieuwe GVVV voorzichtig zichtbaar. "Mijn ervaring is dat als je de juiste mensen bij elkaar brengt in een elftal, dat je dan uiteindelijk de laatste stappen gaat zetten. Dat moet in de vier oefenwedstrijden die we nog hebben gaan gebeuren."

'De dingen die we willen worden voorzichtig zichtbaar'


Of we in vergelijking met de voorbije jaren komend seizoen een ander GVVV gaan zien, vindt Twisker moeilijk te zeggen. "Ik kan alleen aangeven wat ik wil en dat is dat we vanuit een gezonde agressiviteit proberen druk op een tegenstander te geven en ze te dwingen tot fouten."

Een ander punt van aandacht is het feit dat de Veenendalers in de afgelopen seizoenen veel te makkelijk doelpunten tegen kregen. "Je had natuurlijk twee backs die altijd heel offensief zijn geweest", zegt Twisker daarover. "Dat heeft hele positieve kanten, maar je moet wel oppassen dat je bij balverlies niet je hele organisatie kwijt bent. Daar zijn we veel mee bezig en dat zie ik al wel terug."

De wedstrijd tegen Batavia'90 was wat dat betreft nog geen echte graadmeter. De ploeg uit Lelystad speelt in de 2e klasse, vier klassen onder GVVV. "De komende weken spelen we tegen Sparta Nijkerk en OSS 1920, dat zijn ploegen die misschien wel tweede divisiewaardig zijn. Dus dan krijgen we een ander verhaal."

Jeugdig elan
Wat opvalt bij GVVV is de aanwezigheid van veel spelers uit de eigen jeugd. Tegen Batavia'90 kregen Melvin van de Haar, Justin Spies, Jaidy van Meegdenburg, Olaf Weima en Waïl Kada speeldtijd. Eerder tegen VVOG mochten ook Bilal Tmim en Joey van der Steeg laten zien wat ze kunnen.

 Melvin van de Haar, één van de jeugdspelers die van Twisker een kans krijgt Melvin van de Haar, één van de jeugdspelers die van Twisker een kans krijgt | Foto: Dick Gijsbertsen

Het inpassen van jeugdspelers gebeurde de laatste jaren nauwelijks bij GVVV, maar het is een logische keuze, vindt Twisker. "Je moet gewoon kijken wat er is bij een club. Het is zonde om die jongens niet te gebruiken. Ze zullen in de tweede divisie normaliter niet een heel jaar basisspelers zijn, maar ik vind dat ze een heel hoog niveau halen."

Twisker maakt daarbij de vergelijking met Excelsior Maassluis, dat ieder jaar in de tweede divisie veel zelf opgeleide spelers inpast, zonder al te veel mensen van buiten te halen. "We moeten van ver komen, dus het zal wat langer de tijd nodig hebben om veel spelers in je eerste elftal te krijgen. Maar het zijn wel de eerste exponenten van een gewijzigde gedachte bij GVVV."

Johan Jansen, op tijd fit voor de competitie


Johan Jansen
Doelman Johan Jansen was er tegen Batavia'90 nog niet bij. Hij is herstellende van een operatie aan zijn elleboog. "Er zat wat kraakbeen in en dat is weggehaald, maar dat gaat de goeie kant op." Jansen verwacht op tijd fit te zijn voor start van de competitie, op 5 september uit tegen Quick Boys. "We gaan volgende week weer een half uur spelen tegen Sparta Nijkerk. Ik train de keeperstrainingen mee, maar nog niet met de groep, dat gaat ook volgende week gebeuren. Ik ga ervan uit dat het goed gaat."

Hoewel Jansen nog niet met de groep traint, ziet hij wel wat er andfers wordt onder de nieuwe trainer. "Het is moeilijk te zeggen of we beter zijn geworden, maar ik verwacht van wel. Ik wil de oude trainer niet afvallen, maar deze trainer heeft een denkwijze en een manier van hoe hij wil spelen. We gaan het meemaken."

Voorspelling
Vorig seizoen verliep voor GVVV allesbehalve gladjes. De Veenendalers stonden toen corona een streep door de competitie haalde gevaarlijk dicht bij de degradatiezone. "We hebben maar één doelstelling, en dat is leuk voetbal spelen, wat ons aanspreekt als als staf, maar ook voor het publiek dat komt kijken." Twisker is daarbij ook realistisch. "Dat hou je vol zolang er punten komen, want als er geen punten komen, wijzigt alles."

Op welke plaats Twisker zich richt? "Dat kan je alleen zeggen als je weet hoe goed de tegenstanders zijn, en dat heb ik onvoldoende in kaart. Dus ik kan daar helemaal niks over zeggen."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -