RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Nieuwe Hoogland-trainer Roy Versluis: 'We moeten niet denken dat we ons in het linkerrijtje gaan spelen'

1/4
HOOGLAND - Hoogland werd vorig seizoen bij het debuut in de derde divisie gered door de coronacrisis. Op het moment dat de competitie werd afgebroken, stond de ploeg op de laatste plaats en was aan een slechte serie bezig. Degradatie dreigde, maar omdat de KNVB besloot dat er niet gedegradeerd werd, mag Hoogland ook komend seizoen in de derde divisie uitkomen.

Dat gebeurt onder een nieuwe trainer. Raymond Prins vertrok, Roy Versluis, eerder werkzaam bij Woerden en Loosdrecht, is zijn opvolger. Met hem kwamen ook Amin Said en Abou Ouaddou over van Loosdrecht. Bas Wobbes keerde terug na een jaar VVOG en in zijn kielzog kwam ook Harrie Kersten naar Hoogland. Verder kwam Frank Heus van Sparta Nijkerk, Marvin Renfurm van Spakenburg en Jefta van den Broek van SDC Putten.

'Niet praten over periodetitel of linkerrijtje'


"We beginnen met frisse ideeŽn, nieuwe spelers, en een nieuwe trainer. Er zijn spelers bijgekomen, dus we zijn sterker geworden", denkt doelman Sebastiaan Bruins. "We zijn met geluk in de derde divisie gebleven en hebben meer ambities dan vorig jaar. Maar we moeten niet praten over een periodetitel of over het linkerrijtje."

Blessurezorgen
Anderhalve week voordat het seizoen echt losbarst, met de bekerwedstrijd tegen hoofdklasser Capelle, kampt Hoogland wel met een blessuregolf. Dinsdag, in de met 1-0 gewonnen oefenwedstrijd tegen SDC Putten, ontbraken Ruud Vos, Jordan Kemp, Martijn Koelewijn, Martijn Schilthuis,Youri van der Meer en Fouad Dahmadi. Ook Henk Baum, laat terug van vakantie, was niet van de partij.

 Hoogland oefende dinsdag tegen SDC Putten Hoogland oefende dinsdag tegen SDC Putten | Foto: RTV Utrecht

"We missen heel wat jongens nog en dat is wel zorgwekkend", zegt trainer Roy Versluis. "We hopen dat ze op tijd terug zijn voor Capelle, maar in de voorbereiding is het niet ideaal. Ik heb niet het idee dat het overbelasting is, maar het is zuur dat we zoveel mensen missen."

'Ik kan de kracht van de derde divisie nog niet inschatten'


Versluis was eerder trainer in de 1e klasse bij Woerden en in de tweede klasse bij Loosdrecht. Dit jaar debuteert hij in de derde divisie. "Da's een behoorlijke stap, maar we zijn al vanaf juni bezig, dus ik ben er inmiddels aan gewend. Het is een mooie kans en ik denk dat we met dit elftal goed voor de dag kunnen komen."

Zoals meer trainers spreekt Versluis zich niet uit over een verwachte of gewenste eindklassering. "Ik kan de kracht van de derde divisie niet zo goed inschatten, maar we moeten reŽel zijn en niet denken dat we ons in het linkerrijtje gaan spelen. Na vorig jaar moeten we proberen ons zo snel mogelijk te handhaven."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -