Diede de Groot treft 'gestopte' Jiske Griffioen op NK Rolstoeltennis

© Orange Pictures
OUDEWATER/WOERDEN - Een opvallend duel vandaag (woensdag) op het Nederlands kampioenschap Rolstoeltennis: de huidige nummer één van de wereldranglijst neemt het in Amstelveen op tegen een voormalig wereldtopper. En ze komen allebei uit onze regio: Diede de Groot uit Oudewater treft namelijk de Woerdense Jiske Griffioen.
De KNLTB heeft deze week een extra toernooi ingelast voor de Nederlandse rolstoeltennissers, voor wie dit najaar weer enkele wedstrijden op het programma staan. In Amstelveen wordt eerst een groepsfase afgewerkt, waarna de twee besten uit die groep gaan strijden om het goud en zilver.
Jiske Griffioen
Jiske Griffioen © Handiamo.com
Diede de Groot, als eerste geplaatst en als nummer één van de wereldranglijst de grote favoriete op dit NK, won de eerste wedstrijd simpel (6-0 6-0) evenals de eigenlijk in 2017 al gestopte Griffioen. Ook zij wist dinsdag haar eerste partij op het NK te winnen met duidelijke cijfers: 6-1 6-2.
Woensdag is dus de directe confrontatie tussen de twee regiogenotes, die samen met Marjolein Buis (als tweede geplaatst) lijken uit te gaan maken wie dit weekend de titel opeist. In het dubbelspel voor vrouwen wordt alleen de finale betwist: daarin zijn De Groot en Griffioen teamgenoten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.