Bol wint in Hongarije, Schippers tweede

© Orange Pictures
AMERSFOORT/UTRECHT - Femke Bol heeft bij wedstrijden in Hongarije de 400 meter horden gewonnen. De Amersfoortse atlete noteerde een tijd van 54'67", en was ruim een seconde sneller dan de nummer twee, Anna Rizjikova uit Oekraïne.
Bol is de hele zomer al in topvorm. In juli verbeterde ze het Nederlands record, dat is sinds 1998 op naam stond van Ester Goossens uit Linschoten. Dat is tevens de snelste wereldseizoenstijd.
Vorige week werd de pas 20-jarige Bol ook al derde bij de Diamond League in Monaco.
Schippers
Dafne Schippers heeft haar eerste wedstrijd van deze zomer over 200 meter niet gewonnen. De Utrechtse atlete, tweevoudig wereldkampioene op deze sprintafstand, rende tijdens de Gyulai Istvan Memorial in Hongarije de tweede tijd: 22,94.
De Utrechtse sprintster begon goed. Ze kwam goed door de bocht en kwam als eerste het rechte stuk op. Later verkrampte ze en zag ze de winst naar de Amerikaanse Lynna Irby gaan.
Het was voor Schippers de eerste wedstrijd in het buitenland. Ze had deze zomer na de lange coranapauze alleen meegedaan op Papendal aan de zogeheten Inspiration Games. Vorig jaar kon ze haar titel op de 200 meter bij de WK in Doha niet verdedigen. Ze liep tijdens het toernooi een liesblessure op tijdens de 100 meter en moest zich afmelden voor haar favoriete afstand. Ze is met 22,94 ook niet de snelste Nederlandse van dit jaar.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.