RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Rick Kruys doet examen in eigen Galgenwaard: 'Ik heb er wel van genoten'

1/2
UTRECHT - Rick Kruys zat donderdag op de bank als hoofdcoach van FC Utrecht op de plaats van John van den Brom. De voormalige middenvelder en geboren Utrechter deed eindexamen voor de cursus coach betaald voetbal. Onder zijn leiding won FC Utrecht met 4-1.

"Vorige week tegen Ajax keken we niet naar de uitslag, dat doen we nu ook niet", zegt Kruys. "We moeten kritisch blijven. We hebben de contouren gezien van het nieuwe FC Utrecht, maar we waren vaak te passief."

Kruys zat dus op de stoel van hoofdtrainer, de plek die hij ooit in hoopt te nemen in de Galgenwaard. " Ik heb de ambitie om ooit hoofdtrainer te worden. Ik probeer mezelf te blijven ontwikkelen tot een zo goed mogelijke coach. Als ik vind dat ik op eigen benen kan staan, moet ik er klaar voor zijn. Het was best speciaal, een iets andere rol. Ik heb er wel van genoten."

Rick Kruys: "Ik heb ervan genoten"


"Maar het is nu nog niet aan de orde. Ik heb een goede band met John, dat blijkt wel uit het feit dat hij mij hier de gelegenheid voor geeft."

Ambitie
FC Utrecht won dus met 4-1, nadat eerder ook AZ al werd verslagen. Tussendoor werd van Ajax verloren. Met name dat laatste paste niet bij de ambitie van FC Utrecht om dit jaar de aanval op de top drie te openen. "We gaan nog heel veel hobbels tegenkomen", weet Kruys. "Het is aan ons om dat te managen. We spreken die ambitie uit en daar vind iedereen wat van. Dat is logisch. Als het even minder gaat zal iedereen klaarstaan. Dan moeten wij dicht bij elkaar zijn en niet weglopen voor de ambitie."

Voorbeelden
Kruys is nu dus op weg om hoofdtrainer in het betaalde voetbal te worden. De vraag daarbij is van wie hij het meest heeft geleerd. Dat is niet één specifieke trainer, vertelt Kruys. "Toen ik kwam werkte ik onder Erik ten Hag, van hem heb ik veel opgestoken. Toen kwam Jean Paul de Jong, die gaf me ook een grote rol. Dick Advocaat is een super ervaren coach, daar heb ik heel veel aan gehad. En nu werk ik met John en die is ook overal succesvol geweest."

"Ik probeer van allemaal de goede punten eruit te pikken en een eigen stijl te ontwikkelen als coach."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -