RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Van den Brom moet keuzes gaan maken: 'Voel me soms meer manager dan voetbaltrainer'

1/2
UTRECHT - John van den Brom is deze dagen meer manager dan voetbaltrainer. De trainer van FC Utrecht krijgt een forse selectie onder zijn hoede en zal elke week potentiŽle basisspelers op de bank of de tribune moeten zetten. "Ik voel me inderdaad soms meer manager dan voetbaltrainer. Maar het trainen vind ik nog steeds het leukste, zeker met lekker weer op een mooi veld. Daarnaast moet je als trainer coach het hele gebeuren managen, daar komt veel meer bij kijken dan alleen coachen of het geven van een training."

Deze week trok FC Utrecht Eljero Elia en Mimoun Mahi aan. Technisch-directeur Jordi Zuidam lijkt daarmee tegen Van den Brom te zeggen: "Hier heb je de goede voetballers, zorg maar dat je de top drie aanvalt." Van den Brom draait het om. "Of ik heb tegen hem gezegd dat we alleen de top drie kunnen aanvallen als we die en die erbij krijgen", lacht de trainer. "Ik ben erg blij met Mahi en Elia. Ik kan niet wachten tot we op 12 september het allersterkste elftal op het veld kunnen brengen dat we hebben."

Overigens zullen er nog wel een aantal spelers vertrekken, verwacht Van den Brom. In de meeste gevallen zal dat gaan om verhuren.

Van den Brom: "Er zullen nog wel een paar spelers vertrekken"


Examen Kruys
Tijdens de wedstrijd van donderdag tegen Heerenveen was Van den Brom geen hoofdcoach. De Amersfoorter gaf de verantwoordelijkheid uit handen, omdat zijn assistent Rick Kruys examen deed voor de cursus coach betaald voetbal. "Ik heb het helemaal niet zo ervaren. Ik heb afstand gedaan van deze wedstrijd, maar we hebben de wedstrijd met zijn drieŽn gedaan zoals we hem altijd doen."

Onder leiding van Kruys deed Utrecht het prima tegen Heerenveen. "Rick is denk ik geslaagd voor zijn cursus coach betaald voetbal. Hij heeft daar hard voor voor gewerkt, maar door omstandigheden heeft het lang geduurd voor dat dit kon. Hij heeft gisteren de training gedaan, zoals hij dat elke dag doet."

De omstandigheden waaronder Kruys zijn examen mocht doen, waren overigens beduidend anders dan een aantal jaren geleden, toen Van den Brom examen deed. "Dat was waarschijnlijk op een achteraf veld. Dat Rick dat anno 2020 op deze manier kan doen, dat verdient hij echt."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -