RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Roelant Oltmans moet Kampong ombouwen: 'Barcelona laat zien wat het risico is als je te lang met een te oude groep blijft werken'


UTRECHT - Roelant Oltmans werd als bondscoach zowel met de Nederlandse mannen als met de Nederlandse vrouwen wereldkampioen. Hij was clubcoach bij onder meer Klein Zwitserland en Bloemendaal, en bondscoach van Pakistan, India en MaleisiŰ. Sinds deze zomer is de 66-jarige inwoner van Oegstgeest coach van de mannen van Kampong, waar hij de opvolger is van Alexander Cox. Oltmans, die ook als technisch directeur bij NAC actief was in het betaalde voetbal, tekende voor vier jaar.

"Ten eerste is Kampong een hele mooie club, waar in mijn optiek een hele sterke selectie zit. Daar valt in mijn ogen nog meer uit te halen dan mijn voorganger heeft gedaan", verklaart Oltmans zijn keuze voor de Utrechters. "Ten tweede heb ik de laatste acht jaar in het buitenland gewerkt en de laatste periode was het gewoon minder leuk geworden. Door de hele situatie rondom corona was de laatste wedstrijd die ik gespeeld heb op 3 november vorig jaar."

Uit deze selectie valt nog meer te halen dan mijn voorganger heeft gedaan


Transitie en ambitie
Oltmans heeft de komende vier jaar aan de Laan van Maarschalkerweerd twee taken: bouwen en presteren. "Er moet een transitie plaatsvinden. We hebben een groep die wat ouder is en we hoeven maar naar Barcelona te kijken om te weten dat het risico's met zich meebrengt als je te lang met een te oude ploeg blijft werken."

Bij Kampong moet kampioen worden je doelstelling zijn"
Roelant Oltmans

Maar tijdens die transitie moet Kampong ook presteren. "Dat moet zeker. Daar kunnen we lang en kort over praten. Ik denk dat er zeven of acht ploegen zijn die de play-offs kunnen halen. Dat is voor ons doelstelling nummer ÚÚn. Maar we gaan ook weer Europa in, dus er zijn wel een paar titels te halen en daar moet je alles voor doen. Bij Kampong moet kampioen worden je doelstelling zijn."

De Utrechters zijn bij de bookmakers niet te favoriet voor de landstitel. "Bloemendaal en HGC staan op 1. Prima!", zegt Oltmans daarover. "Maar ook PinokÚ heeft zich goed versterkt. En dan hebben we nog de outsiders zoals Amsterdam, Oranje Rood en Rotterdam. En vergeet Den Bosch niet. Die stonden vorig jaar tweede toen de competitie werd afgebroken."

In die oefenwedstrijden, en ook in de wedstrijden waarin wat op het spel staat, zullen de fans een iets ander Kampong zien dan ze gewend waren. "Ik heb een aardig beeld gekregen van hoe ik wil spelen", stelt Oltmans. "We gaan een iets andere manier van spelen hanteren. Het wordt iets aanvallender, dat blijkt ook wel uit het aantal goals dat we maken."

Op 6 september speelt Kampong de eerste wedstrijd van de nieuwe competitie, thuis tegen Klein Zwisterland. Een wacht later gaan Oltmans en zijn ploeg op bezoek bij Rotterdam.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -