Kampong wint van Tilburg ondanks lange lijst geblesseerden

UTRECHT - In de voorbereiding op het nieuwe seizoen heeft Kampong met 3-0 van Tilburg gewonnen. Bij vlagen lieten de Utrechtse hockeyers flitsend aanvalsspel zien maar in de loop van het duel raakte de energie op. Niet vreemd, vooral op het middenveld kon lang niet zo vaak gewisseld worden als wenselijk.
De lijst van geblesseerde hockeyers van Kampong in de voorbereiding is lang. In het oefenduel ontbraken Jonas de Geus, Boet Phijffer en Silas Lageman. Jip Janssen is op de weg terug maar speelde slechts een kwart wedstrijd. En na het eerste kwart werd ook Pepijn Luijkx met hamstringproblemen uit voorzorg aan de kant gehouden.
Kampong zet druk op de Tilburgse defensie
Kampong zet druk op de Tilburgse defensie © Floris Mulder | RTV Utrecht

Strafcorner als wapen

International Janssen scoorde in het eerste kwart nog wel tegen Tilburg. De verdediger liet zien dat hij nog steeds over een sterkte sleeppush beschikt. Janssen scoorde 1-0 uit de eerste strafcorner. In de tweede helft maakte Terrance Pieters twee doelpunten. Een uit een variant op de strafcorner en een na prachtig voorbereidend werk van Derk de Vilder. De middenvelder soleerde richting de achterlijn en bleef doorgaan tot hij de bal kon afleveren bij Pieters.
Niet onze beste oefenwedstrijd
Roelant Oltmans
De nieuwe coach Roelant Oltmans was niet helemaal tevreden vandaag. "Het was niet onze beste oefenwedstrijd. We hadden op het laatst nog maar weinig wissels beschikbaar. Dan zie je dat we in het vierde kwart af en toe kwetsbaar zijn in de omschakeling."
Coach Roelant Oltmans geeft instructies aan zijn spelers
Coach Roelant Oltmans geeft instructies aan zijn spelers © Floris Mulder | RTV Utrecht

Flink trainen

Spits Bjorn Kellerman scoorde tot nu toe in iedere oefenwedstrijd meerdere keren. In het duel tegen Tilburg kon hij het net niet vinden. Kellerman is blij met de komst van Oltmans naar Kampong: "Je merkt dat hij veel ervaring heeft. Hij laat zich niet gek maken door randzaken. Roelant geeft ons vertrouwen. Al is hij wel van de strakke afspraken en flink trainen. Je moet gewoon op tijd zijn en we gaan twee uur lang vol aan de bak bij iedere training."
Roelant geeft ons vertrouwen
Bjorn Kellerman
Kampong heeft in de zomer Casper Roelofs (Voordaan) en tweede keeper David Wolff (Victoria) zien vertrekken. Ian Lindeboom kwam over uit de A1 en keeper Joren Romijn speelde vorige jaar bij Qui Vive. Deze laatste lijkt een flinke aanwinst. In de tweede helft tegen Tilburg liet Romijn een aantal keren zien dat hij een goede keeper is. Hij neutraliseerde een opgelegde kans voor Tilburg door snel uit zijn goals te komen. En met katachtige bewegingen voorkwam hij even later drie kansen op rij in een overvolle cirkel.
Volgende week zondag 30 augustus speelt Kampong de laatste oefenwedstrijd, tegen HGC. Een week later start de competitie met een thuisduel tegen Klein Zwitserland.