RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Slechtste voetbalteams van Nederland strijden om landstitel

1/2
UTRECHT - Het 26e zondagvoetbalteam van Kampong uit Utrecht is officieel niet het laagste team van Nederland. Het won zaterdag in de speciaal georganiseerde 'Derby der Allerlaagste Landen' met 4-1 van het 21e zaterdagteam van WV-HEDW uit Amsterdam. De wedstrijd werd, geheel in stijl, afgewerkt op het laagst gelegen voetbalveld van Nederland in Nieuwerkerk aan den IJssel (6,76 meter onder NAP).

Dat het tot een treffen kwam, komt voort uit een tweet van de Amsterdammers die zo'n twee maanden geleden beweerden het laagste seniorenteam van Nederland te hebben. Dat pikten de Utrechters op. "Dat is helemaal niet waar, want dat zijn wij. Dus wat doen ze nou stoer?", lacht Kampong-speler Milan van Dun.

Kampong 26 wil Derby der Allerlaagste Landen winnen


Limousines
Na kort overleg werd al snel duidelijk dat deze discussie in een vriendschappelijke wedstrijd beslecht moest worden. "We kregen acht weken geleden een telefoontje in de kantine: hebben jullie een plekje voor ons?", vertelt Marco van Zwol van voetbalvereniging Nieuwerkerk. "We zeiden meteen: ja, doen! En dan wordt het ineens nog veel groter dan het is."

Dat blijkt alleen al uit de drie limousines die de Kampong-spelers vandaag huurden om van Utrecht naar Nieuwerkerk te komen. Rond 10 uur reden twee verlengde Hummers en een lagere limo het Wilhelminapark in om de spelers en een deel van de toeschouwers op te halen. "We hebben niet zoveel bobs, dus we hebben wel grote voertuigen nodig", aldus Van Dun.

Vakantie
Hoewel niet ieder teamlid elke donderdag meetraint, is deze wedstrijd voor sommigen zelfs een reden geweest om eerder terug te komen van vakantie. "Een weekje geleden was het nog bijna niets en dan krijg je een paar appjes. Dan wordt het ineens zo'n mooi event dat je er wel bij moet zijn."

Tijdens de rit van Utrecht naar Nieuwerkerk zit de sfeer er dan ook goed in. De spelers zingen mee met de muziek die uit de speakers blaast en schatten en passant hun kansen in. "Die Amsterdammers hebben wel voordeel omdat ze gewend zijn onder NAP te voetballen, maar wij hebben hoogtestage op de Heuvelrug gehad", grapt Ron Beerens, die als een van de eersten bij het ruim 20 jaar oude team meedeed.

Erehaag
Eenmaal aangekomen op het complex, kleden de spelers zich gauw om en vormen de spelers van WV HEDW 21 een erehaag als ze het veld opkomen: Kampong is immers het 'lagere' team. Dan klinkt het fluitsignaal en begint de pot waar weken naar is uitgekeken.

Beide ploegen willen vanaf begin af aan echt voetballen en doen dat dan ook. Na wat kansen over en weer, is het Kampong dat na 10 minuten de overhand begint te krijgen en na 14 minuten dan ook voor het eerst op het scorebord verschijnt. Na een kapbeweging maakt captain en spits Nico van Ginkel zich vrij voor de goal en schuift de bal langs de keeper van de Amsterdammers: 1-0.

Verliezer is winnaar
Tien minuten later tekent Koen Sannen met een kopbal voor de 2-0. Met die stand gaan beide ploegen ook de rust in. Na de pauze maakt Kampong ook alle doelpunten, waarvan een eigen doelpunt door doelman Wienand. Diep in de extra tijd tekent Koen Sannen voor zijn tweede goal, waarmee de eindstand op 4-1 wordt bepaald.

Toch gaat de cup met grote oren niet naar Kampong, maar naar WV HEDW 21. Want, oordeelt de jury: "Degene die vandaag verloren heeft, heeft eigenlijk gewonnen." En dat betekent dat niet Kampong 26, maar WV HEDW 21 zich de laagste club van Nederland mag noemen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.


Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -