RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Sportlust maakt zich op voor de derde divisie: 'Ik geloof niet dat wij bij de onderste vier gaan spelen'


WOERDEN - Omdat Sportlust'46 bovenaan stond in de zaterdag hoofdklasse A toen de competitie werd afgebroken, mogen de Woerdenaren komend seizoen debuteren in de derde divisie. Twee weken voor de start van de competitie oefende de formatie van trainer Patrick Loenen afgelopen zaterdag tegen Eemdijk. Het werd een moeizame 1-1.

Slechte generale
Loenen is op basis van de oefencampagne tevreden over de ontwikkeling van zijn ploeg. "Maar dat zag je in deze wedstrijd niet terug", stelt de Utrechter. "Het leek alsof we net een week begonnen waren. Het zag er niet uit." Dat er een aantal potentiële basisspelers om uiteenlopende redenen ontbrak, vindt Loenen geen excuus. "Kijk eens wat er wel in het veld stond, dat heeft allemaal op hoog niveau gespeeld. Maar als je alles op 60 procent doet, ziet het er zo uit."

Patrick Loenen: 'Ik denk niet dat wij in de problemen gaan komen'


Over twee weken begint de competitie met een uitwedstrijd tegen Ter Leede. Volgende week speelt Sportlust in de voorronde van de KNVB beker uit tegen GOES, dat ook in de derde divisie speelt. "Ik geloof niet dat wij er volgende week zo ingaan. Ik heb liever dat het nu gebeurt, maar dat zegt iedere trainer. Het resultaat interesseert me niet, de uitvoering wel."

Degradatiekandidaat
Voor veel mensen geldt Sportlust'46, twee jaar geleden nog 1e klasser, als één van de voornaamste degradatiekandidaten in de derde divisie. Loenen kan daar niks mee. "Ik ken de weerstand van alle ploegen niet, maar ik denk niet dat wij in de problemen komen. Het is belangrijk dat wij steeds verbeteren en wennen aan het niveau. Ik geloof niet dat wij bij de onderste vier gaan spelen."

Sportlust is dus nieuw in de derde divisie, en ligt misschien ook wel voor op de ambities die de club in het hoofd had. Die ambities zijn voor Loenen duidelijk. "We willen zo hoog mogelijk spelen met de middelen die we hebben. Maar als je dat structureel wilt, zul je iets met je middelen moeten doen. Als de club derde divisie wil blijven spelen, moeten er nog wel een paar stapjes worden gezet, denk ik."

Damiano Schet
 Damiano Schet, in één van zijn weinige duels voor GVVV Damiano Schet, in één van zijn weinige duels voor GVVV | Foto: Geert Lommers

Eén van de opvallendste nieuwe namen in de selectie van Sportlust is die van Damiano Schet. De inmiddels 30-jarige aanvaller speelde ooit voor IJsselmeervogels, werd prof en keerde vervolgens terug in de top van hat amateurvoetbal. Na twee jaar Katwijk en één jaar GVVV streek hij deze zomer neer op sportpark Cromwijck.

Damiano Schet: 'Ik hoop dat we straks weer het niveau van de eerdere oefenwedstrijden kunnen halen'


"Ik heb het laatste jaar bij Katwijk en vorig seizoen bij GVVV niet heel veel gespeeld. Dan moet je een stapje terug doen", verklaart Schet zijn keuze. Dat stapje terug werd Sportlust. "Patrick Loenen had al geïnformeerd bij mij, en in tweede instantie zijn we eruit gekomen."

Net als Loenen is ook Damiano Schet niet tevreden over de laatste oefenwedstrijd. "Voor deze wedstrijd speelden we echt wel redelijk voetbal. Vandaag waren we allemaal niet tevreden. Ik hoop dat we straks voor het echie het niveau van de andere wedstrijden kunnen halen."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -