RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Van Schip rijdt sterk 'klim' NK

PROVINCIE UTRECHT - Jan-Willem van Schip is bijzonder goed voor de dag gekomen op het Nederlands Kampioenschap wielrennen. De Schalkwijker (BEAT Cycling Club), die vooral bekend staat als klassiekerrenner met veel inhoud, wist ondanks vijftig beklimmingen van de 'Col du VAM' verrassend goed overeind te blijven. Van Schip eindigde net buiten de top tien als 12e.

Van Schip kwam een kleine vijf minuten na winnaar Mathieu van der Poel over de streep. Van der Poel pakte in Wijster zijn tweede titel. Lennard Hofstede uit Veenendaal werd 17e.

Van der Poel reed iedereen op een hoop zondagmiddag. Zelfs een als collectief opererend negental van Jumbo-Visma, waaronder Hofstede, kon hem niet stoppen. Steeds zat er weer een renner met een gele trui in zijn wiel na een demarrage. "Ik vond ze super irritant als ik dat mag zeggen", zei de 25-jarige winnaar. "Ik snapte hun tactiek ook niet goed. Het was een eerlijke koers, een gevecht van man tegen man. De sterkste zou winnen."

Nils Eekhoff werd knap tweede. Hij legde zich neer bij de suprematie van Van der Poel. "Hij was gewoon de allersterkste." Ook Timo Roosen zocht niet naar excuses. Hij was met een derde plaats de best geklasseerde coureur van Jumbo-Visma. "Het was een eerlijke koers", zei Roosen. "We hebben er echt alles aan gedaan. Steeds weer gingen we met Van der Poel mee en bleven we in zijn wiel zitten. Je hoopt dat hij dan moe wordt. Maar hij heeft ons er allemaal afgereden."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -