Oproep aan alle voetbalfans: ga zorgvuldig om met coronaregels

© fcutrecht.nl
UTRECHT - In een advertentie in een landelijk ochtendblad doen partijen in het betaalde voetbal een oproep aan de fans om zorgvuldig om te gaan met de geldende coronaregels. "Soms is het lastig om je aan al deze nieuwe regels te houden. Maar met elkaar hebben we de verantwoordelijkheid om de kans op besmetting minimaal te houden. Binnen en buiten het stadion. Want het gaat nog steeds om een gevaarlijke en besmettelijke ziekte", valt in een open brief op de achterpagina van het AD te lezen.
De campagne is een gezamenlijk initiatief van de KNVB, Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie, alle profclubs en het Supporterscollectief. "Na alle stille maanden gaan de betaald voetbalcompetities in Nederland eindelijk van start. Op het veld gaat het weer om de punten en supporters mogen inmiddels naar het stadion, ook al gaat het nu nog om kleine aantallen. Doordat de clubs de coronamaatregelen van de overheid nauwkeurig overal hebben doorgevoerd, zijn de stadions veilig en verantwoord te bezoeken. Dat is met alle oefenwedstrijden al een maand lang bewezen."
Het onzorgvuldig omgaan met de maatregelen kan nadelige gevolgen hebben voor het bezoeken van wedstrijden in de nabije toekomst
Betrokken partijen binnen het profvoetbal
De betrokken partijen vragen de fans om zich aan de huidige gedragsregels te houden. "Het onzorgvuldig omgaan met de maatregelen kan nadelige gevolgen hebben voor het bezoeken van wedstrijden in de nabije toekomst. Nadelig voor ons allemaal, want voetbal speel je natuurlijk het liefst voor zoveel mogelijk supporters. Wij willen daarom zo snel mogelijk op een veilige manier terug naar de volle, kolkende stadions. Wij zijn klaar voor de volgende stap. Laten we deze dus met z'n allen zorgvuldig nemen."

Competitiestart op komst

De competitie in de eerste divisie begint vrijdag met twee wedstrijden. De eredivisie trapt op 12 september af met vier duels. De clubs kunnen onder meer vanwege de 1,5 metermaatregel slechts een beperkt deel van hun stadioncapaciteit gebruiken. Bezoekers mogen vanwege besmettingsgevaar hun favorieten ook niet luidkeels aanmoedigen of hard juichen na een doelpunt.
"Als de afgelopen tijd iets heeft uitgewezen dan is het dat wij als betaald voetbal in staat zijn om onze wedstrijden goed en veilig te organiseren in tijden van corona", licht KNVB-directeur betaald voetbal Eric Gudde toe. "Wij realiseren ons dat komend seizoen geen makkelijke opgave gaat worden, het is anders dan andere seizoenen. Het vraagt van iedereen extra inzet, flexibiliteit en aanpassingsvermogen. We hebben er alle vertrouwen in dat wij samen komend seizoen tot een succes kunnen maken."

FC Utrecht en Jong Utrecht trappen af

Jong FC Utrecht trapt vrijdagavond om 18.45 uur de Keuken Kampioen Divisie af met een thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven. De hoofdmacht van FC Utrecht speelt de eerste wedstrijd van het Eredivisie-seizoen, op zaterdag 12 september om 16.30 uur tegen AZ.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.