RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Trainer Scott Calderwood: 'Als we hard werken, kan DOVO in de top van de derde divisie meedraaien'

1/3
VEENENDAAL - Sportief gezien kwam het stilleggen van de competitie door corona DOVO niet slecht uit. De Veenendaalse club had een roerige periode achter de rug, waarin trainer Gert Kruys werd ontslagen en Patrick Loenen, die dit seizoen de scepter zou zwaaien, bij nader inzien bedankte voor de eer. Bovendien dreigde degradatie naar de hoofdklasse. Toen kwam corona en werd alles stilgelegd. En dus speelt DOVO komend seizoen opnieuw in de derde divisie: nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Te veel tegengoals
Omdat DOVO zaterdag al aan het nieuwe seizoen begint, met de bekerwedstrijd tegen hoofdklasser Hoogeveen, was de oefenwedstrijd van dinsdag tegen Spakenburg (3-3) het einde van de voorbereiding. "Ik vind dat we progressie maken in de dingen die ik wil zien, maar we maken nog te veel fouten in de laatste fase", zegt trainer Scott Calderwood. "We hebben in negen oefenduels 19 keer gescoord, maar we krijgen er ook 16 tegen. En dat is gewoon te veel."

Scott Calderwood: 'We hebben progressie gemaakt'


In de wedstrijd tegen Spakenburg waren de contouren van het basiselftal van Calderwoord aardig zichtbaar. Alleen de spitspositie, bezet door aanvallende middenvelder Kay Huisman, lijkt een probleem. "We hebben een aantal spitsen", zegt Calderwood daarover. "Maar Youri Roseboom is nog niet fit en Gino Dix komt van een derdeklasser, dat is een hele grote stap."

Bovendien is Quincy Arends geblesseerd, dus is Huisman het beste alternatief. "Kay heeft bij Emmen en Heracles ook op die positie gespeeld. Hij vult dat nu het beste in."
DOVO trok afgelopen zomer elf nieuwe spelers aan:
Barry Beijer (Spakenburg)
Nick de Bondt (HHC Hardenberg)
Shanon Carmelia (FC Lienden)
Gino Dix (SVW)
Bo van Essen (De Treffers)
Fťlino Helderton (FC Den Bosch)
Maarten van Ginkel (eigen jeugd)
Youri Roseboom (FC Eindhoven)
CiarŠn Summers (Queen's Park)
Niels Willems (DUNO)

Zaterdag speelt DOVO de bekerwedstrijd tegen Hoogeveen. "We zijn het aan onze stand verplicht om die wedstrijd te winnen", vindt Calderwood. De week erna speelt DOVO thuis tegen Barendrecht, de eerste wedstrijd in de competitie in de derde divisie.

Het zou mooi zijn als we over een jaar of twee, drie in de tweede divisie staan"
DOVO-trainer Calderwood

Daar zet de DOVO-trainer hoog in. "We kunnen goed voetballen, en als we dat combineren met het harde werken uit de voorbereiding, kunnen we in de top van de derde divisie meedraaien. Het zou mooi zijn als we over een jaar of twee, drie in de tweede divisie staan", aldus Calderwood.

Barry Beijer
Barry Beijer is de nieuwe aanvoerder van DOVO. De ervaren verdediger kwam over van Spakenburg en is optimistisch. "Ik denk dat we er goed op staan, je ziet de automatismen al komen. Maar we hebben tijd nodig."

Barry Beijer: 'Ik denk dat we er goed op staan'


Waar DOVO in de derde divisie staat, vindt Beijer moeilijk te zeggen. Daarvoor kent hij de andere ploegen niet goed genoeg. "Ik heb er met Spakenburg drie jaar geleden in gezeten, maar een klassering durf ik niet te zeggen. We hebben een goed team, met een mix van ervaring en talent. We moeten vooral in het begin punten pakken, zorgen dat je de eerste fase doorheen komt, zodat je niet achter de feiten aan gaat lopen."

Serie
Dit is de zesde aflevering in een serie vooruitblikken op het amateurvoetbalseizoen. Eerder verschenen verhalen over IJsselmeervogels, Hercules, GVVV, Hoogland en Sportlust'46. Later deze week is Spakenburg als laatste aan de beurt.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -