Aanvoerder Justiana per direct weg bij IJsselmeervogels

© Geert Lommers
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Gillian Justiana is per direct vertrokken bij IJsselmeervogels. De aanvoerder van de tweede divisionist uit Bunschoten-Spakenburg wordt assistent bondscoach van Guus Hiddink bij Curaçao.
De 29-jarige Zwollenaar kwam in 2017 van Helmond Sport naar de Vogels, waarvoor hij 93 duels speelde, meestal als linkerverdediger.
Justiana was al als jeugdtrainer actief bij PEC Zwolle. "Hij heeft er ook bij ons nooit een geheim van gemaakt ambities te hebben in het trainersvak en op termijn trainer te willen worden in het betaald voetbal", zegt Erwin van der Lugt namens de technische commissie. "Nu hij nota bene door Guus Hiddink werd benaderd om als assistent aan de slag te gaan voor de nationale ploeg van zijn land, werd die lokroep plotseling heel sterk."
Het zorgt er wel voor dat Van der Lugt een week van de start van de competitie nog de transfermarkt op moet. "We gunnen Gillian deze overstap natuurlijk van harte en waren bereid mee te werken ondanks zijn doorlopende contract. Maar het betekent wel dat we zo vlak voor de transferdeadline nog op zoek gaan naar mogelijke versterking van de selectie", aldus Van der Lugt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.