Vijf Utrechtse clubs trappen dit weekend af in de KNVB beker

© KNVB
PROVINCIE UTRECHT - Na een onderbreking van bijna een half jaar wordt er dit weekend weer 'om het echie' gevoetbald in Nederland. Vrijdagavond al vinden de eerste duels in de eerste divisie plaats, zaterdag gaat de voorronde van de KNVB beker van start.
In de eerste voorronde komen vijf clubs uit de provincie Utrecht in actie: de derde divisionisten DOVO, Hercules, Hoogland en Sportlust'46, en 1e klasser Roda'46 uit Leusden. De tweede divisieclubs en FC Utrecht stromen later in het toernooi in.

Programma

Vier van de vijf clubs uit de provincie Utrecht spelen zaterdag een uitwedstrijd, waarbij vooral Hercules en Sportlust'46 lange busreizen voor de boeg hebben. Beide ploegen treffen ook nog eens een op papier zware opponent. Zowel Harkemase Boys, de tegenstander van Hercules, als GOES spelen ook in de derde divisie. DOVO en Hoogland nemen het op tegen een hoofdklasser, Roda'46 speelt tegen een derde divisionist.
14.30 Capelle - Hoogland
15.00 Harkemase Boys - Hercules
17.00 Hoogeveen - DOVO
17.00 Roda'46 - ADO'20
17.00 GOES - Sportlust'46
Alle duels zijn zaterdag in een extra lange uitzending van Namen & Rugnummers live te volgen via Radio M Utrecht.
Het hoogtepunt van het niet afgemaakte bekertoernooi van vorig jaar: FC Utrecht verslaat Ajax.
Het hoogtepunt van het niet afgemaakte bekertoernooi van vorig jaar: FC Utrecht verslaat Ajax. © Fotostudio RedGreenBlue

Tweede voorronde

In de tweede voorronde stromen ook de tweede divisionisten Spakenburg en GVVV in. Spakenburg speelt dan thuis tegen AFC, GVVV moet uit tegen HHC Hardenberg.
Mocht Hoogland, voor het eerst in de clubhistorie, de eerste voorronde overleven, wacht een uitwedstrijd tegen de winnaar van DWOW - Buitenpost. Hercules ontvangt bij winst Hollandia of Flevo Boys.
Ook DOVO speelt als het de eerste ronde overleeft in de tweede ronde thuis, tegen DVS'33 of Dongen. Roda'46 mag als het weet te stunten tegen ADO'20 op bezoek bij Quick Boys en Sportlust'46 krijgt als het GOES bedwingt AWC of ODIN'59 op bezoek.
De wedstrijden in de tweede voorronde worden op dinsdag 6, woensdag 7 en donderdag 8 oktober gespeeld.

Direct geplaatst

FC Utrecht is direct geplaatst voor het hoofdtoernooi, net als IJsselmeervogels. De tweede divisionist dankt die kwalificatie aan het feit dat vorig jaar de eerste periodetitel werd gewonnen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.