Jordy Zuidam: 'Komst Van Wolfswinkel geen hoogste prioriteit'

UTRECHT - Als FC Utrecht van plan is om Ricky van Wolfswinkel in te lijven, dan is het in ieder geval niet 'Plan A'. Technisch directeur Jordy Zuidam is in Een Berg Sport duidelijk wat betreft zijn prioriteiten.
Van Wolfswinkel kondigde deze week zijn afscheid aan bij FC Basel. De Woudenberger speelt zondag zijn laatste wedstrijd, dan is de Zwitserse bekerfinale.
"Ook dat is een speler waarmee we in contact zijn. Soms komen dingen net samen en soms niet. Maar het is logisch dat we contact houden met hem en zijn manager Louis Laros. Maar concreet is het niet." Wat betreft Van Wolfswinkel is er overigens aardig wat concurrentie. Volgens mensen die dicht bij het vuur zitten zouden de clubs in de rij staan voor de 33-jarige aanvaller.
Wie komt er nog naar FC Utrecht? Van Wolfswinkel, Vorm of Messi?
"Het is logisch dat je contact houdt met spelers die voor je club hebben gevoetbald", gaat Zuidam verder om nog maar eens te herhalen, "op dit moment is er niets concreet, maar het blijft een hele interessante speler.

Michel Vorm

De kans dat Michel Vorm terugkeert in de Galgenwaard lijkt groter. Ook de oud-doelman van de club vertrekt bij zijn huidige werkgever. Vorm speelde afgelopen seizoen bij Tottenham Hotspur. Om een terugkeer mogelijk te maken moet er wel minimaal één keeper verhuurd worden.
"Maar dat is op dit moment niet aan de orde. We hebben veel vertrouwen in de keepers die we nu hebben en die moeten het gaan doen. Ik heb heel goed contact met Michel, dat is geen geheim. Michel is overtuigd van het keepersniveau bij onze club. Ik ben wel met hem in gesprek over wat voor waarde hij in de toekomst voor de club kan hebben met zijn kennis en ervaring. Ik vind het dus vooral interessant wat hij op lange termijn voor ons zou kunnen betekenen en daar praten we over."

Gelachen om Messi

Zuidam heeft erg gelachen om de foto van Messi in Utrecht-shirt. Dat gaat natuurlijk niet gebeuren, maar Zuidam denkt wel dat het een beweging op de transfermarkt kan veroorzaken als de Argentijn van club wisselt. Het technisch directeurschap blijft een baan voor iemand met de lange adem. Mimoun Mahi bijvoorbeeld, stond al heel lang bij Zuidam op de radar. "We wilden hem al na FC Groningen, maar toen koos hij voor het avontuur. Dan moet je contact houden en er heel veel tijd in steken. Nu was het moment daar om toe te slaan.
De ode van Korneel: 'We gaan de top drie bestormen'

Indianenverhaal

Zuidam wilde nog wel een verhaal de wereld uit helpen. Dat hij een miljoen euro tekengeld betaald zou hebben betaald voor Eljero Elia. "Dat is de grootste onzin die ik ooit gehoord heb", reageert Zuidam. "We hebben nul euro betaald. Het is puur een sportieve keuze van hem geweest om naar FC Utrecht te komen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.