Hoogland en Hercules flink afgestraft in eerste voorronde KNVB Beker

Capelle - Hoogland
Capelle - Hoogland © RTV Utrecht
HOOGLAND/UTRECHT - De voetballers van Hoogland en Hercules zijn in de eerste ronde van de KNVB Beker uitgeschakeld. Derdedivisionist Hoogland verloor met 4-0 van hoofdklasser Capelle, terwijl Hercules door Harkemase Boys, beiden derde divisie, met 6-0 naar huis werd gestuurd.

Hoogland niet opgewassen tegen Capelle

Nadat de 16e minuut op het scorebord was gepasseerd, kon ook de 1-0 worden genoteerd. Bram van Eijk opende namens Capelle de score. Twee minuten later was het opnieuw raak. Verdediger Leon Krznaric wist vanuit een hoekschop de 2-0 te maken tegen Hoogland.
In de tweede helft maakte Lars Bosscha er 3-0 van, waardoor de bekerdromen van Hoogland weer in de tas konden worden gestopt. Capelle eindigde het duel nog wel met tien man.
Vlak na de 3-0 moest Eric Jansen het veld na tweede gele kaart verlaten, maar ook met tien man wist de thuisploeg te scoren. Boris Letterie maakte er 4-0 van en daarmee was de eindstand bepaald.
16' Bram van Eijk [1-0]
18' Leon Krznaric [2-0]
67' Lars Borsccha [3-0]
70' Boris Letterie [4-0]

Flinke afstraffing voor Hercules

In de 19e minuut was het Jhurrey Margaritha die namens Harkemase Boys de 1-0. Twee minuten voor het einde van de eerste helft kwam ook de tweede treffer van Harkemase Boys op het scorebord. Thomas Prinsen schoot de 2-0 binnen.
In de tweede helft was het even wachten totdat Harkemase Boys de score uitbreidde, maar vanaf de 80e minuut ging de thuisploeg los. Hercules moest in het slot nog vier treffers incasseren.
19' Jhurrey Margaritha [1-0]
43' Thomas Prinsen [2-0]
80' Arnoud Bentum [3-0]
81' Arnoud Bentum [4-0]
85' Jesse Renken [5-0]
89' Dennis van Duinen [6-0]