Bekervoetbal in optima forma: DOVO en Roda'46 winnen na penalty's, Sportlust uitgeschakeld

© RTV Utrecht
WOERDEN - DOVO en Roda'46 hebben na een spannende strafschoppenserie de tweede voorronde van het KNVB Beker-toernooi gehaald. De Veenendalers hadden alle moeite met Hoogeveen, terwijl Roda'46 in Leusden stuntte tegen ADO'20. Sportlust'46 strandde na verlenging in Goes.

DOVO ontsnapt tegen Hoogeveen

Hoogeveen schoot uit de startblokken. Het nam het initiatief en kwam snel op voorsprong via een weergaloze afstandsknal van Kjelt Engbers, die van eigen helft raak DOVO-doelman Jeroen Vrolijk verraste. Pas na een half uur creëerde DOVO de eerste kansen, maar spits Kai Huisman miste twee keer.
Na rust kwam DOVO beter in het spel. Bo van Essen profiteerde twintig minuten in het tweede bedrijf optimaal van een fout in de verdediging van Hoogeveen. Hij tekende voor de 1-1 en daarmee bracht hij de spanning terug in de wedstrijd.
De voorsprong van DOVO leek aanstaande, maar toch was het Hoogeveen dat weer de voorsprong nam. Invaller Martijn Drent werkte de 2-1 binnen, maar DOVO reageerde snel. Wat heet, binnen twee minuten lag de bal alweer in het net via Nick de Bondt.
In de verlenging werd vervolgens niet meer gescoord, waarna DOVO de penalty's foutloos nam. Omdat Hoogeveen twee keer miste, was de serie snel klaar.
11' Kjelt Engbers [1-0]
65' Bo van Essen [1-1]
77' Martijn Drent [2-1]
79' Nick de Bondt [2-2]
DOVO wint na strafschoppen (4-1)

Bekerstunt Roda'46 na strafschoppen tegen ADO'20

Eersteklasser Roda'46 had weinig in te brengen in de eerste helft. ADO'20 viel continu aan en het team van Dick Kooijman was aangewezen op verdedigen. Dat deed het goed, want de ruststand was 0-0.
Voor het eerst in de clubgeschiedenis speelde Roda'46 in het grote bekertoernooi en de Leusdenaren vochten als leeuwen om niet te verliezen van de derdedivisionist. Doelman Daan Broere was in de tweede helft meermaals een sta-in-de-weg voor ADO'20.
Roda'46 - ADO'20 in Leusden
Roda'46 - ADO'20 in Leusden © RTV Utrecht
In de verlenging, die was nodig om een winnaar te bepalen, wist ADO'20 wél te scoren. Clive Keus was de maker in de vierde minuut van de eerste helft van de verlenging.
Roda'46 deed er nog alles aan om een strafschoppenserie uit het vuur te slepen en dat lukte in extremis: Oscar Cardoze scoorde in de allerlaatste minuut de 1-1, waardoor er penalty's genomen gingen worden.
De strafschoppenreeks was extreem spannend. ADO'20 mocht beginnen, maar miste twee keer, waarna Roda'46 (dat één keer miste) de laatste strafschop wel benutte en de volgende ronde wist te bereiken.
94' Clive Keus [0-1]
120' Oscar Cardoze [1-1]
Roda'46 wint na strafschoppen (4-3)

Sportlust'46 verliest na verlenging in Goes

Sportlust'46 had de beste start van de twee derdedivisionisten, maar wist dat niet om te zetten in een voorsprong. Later in de eerste helft ging het steeds meer gelijkop, maar tot veel kansen kwamen beide teams niet.
Ook na rust was er geen ploeg die de overhand had, waardoor er een verlenging aan te pas moest komen. Sportlust'46 moest de verlenging aanvangen met tien man, omdat Jordi Balk in blessuretijd zijn tweede gele kaart kreeg en moest vertrekken.
Penalty's leken dichtbij, maar een moegestreden Sportlust zag drie minuten voor tijd hoe GOES alsnog wist te scoren via Siebe Schets. Daardoor werden de Woerdenaren uit het bekertoernooi gekegeld.
117' Siebe Schets [1-0]
Bijz.
90' Rode kaart Jordi Balk (Sportlust'46, 2x geel)

Hoogland en Hercules

Eerder op de middag werden Hoogland en Hercules kansloos uitgeschakeld in de eerste voorronde van de KNVB Beker.