RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Bekerstunt Roda'46 in voorronde KNVB Beker: 'Het wordt een mooi avontuur zo!'

1/4
LEUSDEN - Roda'46 geniet na van de bekerstunt in de eerste voorronde van de KNVB Beker tegen ADO'20. Als eersteklasser was de ploeg uit Leusden te sterk voor de derdedivisionist, na een razendspannende verlenging en een strafschoppenreeks. "Het wordt wel een mooi bekeravontuur zo!", zegt matchwinner Oscar Cardoze.

Matchwinner Cardoze
Op eigen veld wist Roda'46 een verlenging af te dwingen. Toen ADO'20 daarin de voorsprong nam, leken de Leusdenaren verslagen, maar linksback Oscar Cardoze wist in de allerlaatste seconde van de verlenging alsnog de 1-1 te maken. Strafschoppen volgden.

Oscar Cardoze: "Ik ben de gelukkigste man hier"


"Twee goals, waaronder de beslissende penalty. Dan ben ik de gelukkigste man hier", lacht Cardoze na afloop. "We wisten dat we het lastig zouden krijgen tegen deze ploeg, maar als we compact kunnen spelen dan kunnen we het iedereen lastig maken."

"We zochten vaak de lange bal, dus in de eerste helft waren zij de bovenliggende partij. Maar kansen kregen ze niet. Wij wisten wel dat we nog kansen zouden krijgen. Ondanks dat de tank aardig leeg was, gingen we opportunistischer spelen", zegt hij. En dat resulteerde uiteindelijk in een 4-3 zege in de penaltyreeks.

Kooijman genoot van apotheose
Trainer Dick Kooijman vond zijn ploeg niet goed spelen, maar daar maalde hij niet om. "Het was misschien niet verdiend, maar we hebben hard gewerkt en wisten dat we vanuit een gesloten verdediging moesten voetballen", zegt Kooijman.

Trainer Dick Kooijman: "Voor ons was dit het maximale haalbare"


"Als je 1-0 achter komt verwacht je niet dat je het nog om kan draaien, maar een half kansje en hij ligt erin. Er moest een wonder gebeuren, en dat gebeurde!"

De goal van Cardoze was geen toeval, volgens de trainer. "Ik wilde nog een lange man naar voren en hij valt bij hem, waarna hij buitenkant links binnenschiet. Ik zet hem de volgende keer in de spits", grapt hij. "Dat was een heel mooi moment. Voor ons was dit het maximale haalbare. De penalty's waren daarna een mooie apotheose."

Hoofdrol voor de keeper
Ook voor doelman Daan Broere was een hoofdrol weggelegd. Eerst in de wedstrijd en daarna in de strafschoppenserie, waarin hij een penalty stopte. "Ik besef het nog niet helemaal", zegt hij.

Doelman Daan Broere: "Ik heb mijn taken goed uitgevoerd"


"Ik heb mijn taken goed uitgevoerd. Ben een paar keer belangrijk geweest en ook dat we een goed resultaat hebben gehaald. Achteraf maakt het niets uit, maar voor mijzelf vind ik dat ik nog een penalty had mogen pakken."

In de tweede voorronde van het KNVB Beker-toernooi speelt Roda'46 een uitwedstrijd tegen tweededivisionist Quick Boys. Dat duel wordt gespeeld op 6,7 of 8 oktober.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -