SV Meerkerk sluit sportcomplex nadat tegenstander in wedstrijd hoort dat hij corona heeft

Archieffoto
Archieffoto © Geert Lommers
MEERKERK - Het sportcomplex van SV Meerkerk is vanmiddag in allerijl ontruimd nadat bleek dat een speler van een bezoekende club corona had.
Op Facebook schrijft SV Meerkerk dat een speler van Groot Ammers 3 in de rust van de wedstrijd tegen Meerkerk 2 te horen kreeg dat hij positief getest was op corona. Ondanks dat hij de test had ondergaan, was hij toch gaan spelen.
De club uit Meerkerk besloot snel in te grijpen en heeft iedereen direct gevraagd het sportcomplex te verlaten. Vrijwilligers hebben vervolgens direct de kleedkamers en kantine schoongemaakt en gedesinfecteerd. De club laat weten dat er vanaf maandag weer getraind kan worden.

'Schandalig'

Ook heeft de club de burgemeester en de GGD benaderd. De GGD heeft de club laten weten dat er nog geen reden is om het team uit Meerkerk in quarantaine te plaatsen omdat niemand 15 minuten lang intensief in direct contact met de besmette man is geweest. Wel krijgen teamleden het advies om hun gezondheid in de gaten te houden en zich te laten testen bij klachten.
Burgemeester Sjors Fröhlich spreekt op Twitter van een schandalige actie. "Als je op je testuitslag wacht, blijf je binnen. Je gaat zeker niet voetballen en teamgenoten en tegenstanders in gevaar brengen." Hij vindt dat SV Meerkerk goed heeft gehandeld door direct alles stil te leggen.
SV Meerkerk roept de eigen leden op corona serieus te (blijven) nemen. "Laat dit wel een duidelijke les zijn voor iedereen. Heb je klachten, laat je testen en blijf vooral thuis in afwachting van de uitslag."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.