DOVO met moeite door in beker: 'Door het oog van de naald'

DOVO-trainer Scott Calderwood
DOVO-trainer Scott Calderwood © Orange Pictures
VEENENDAAL - DOVO maakte het zichzelf niet makkelijk in de eerste voorronde van de KNVB Beker tegen Hoogeveen. De Veenendalers, uitkomend in de derde divisie, wonnen pas na strafschoppen van de hoofdklasser. "Een beetje door het oog van de naald, he?", zegt aanvoerder Barry Beijer na afloop.
Barry Beijer: "In de penalty's is het fifty-fifty"
"Uiteindelijk zijn we de gelukkige winnaar. In de penalty's is het fifty-fifty en ik ben blij dat we hem gewonnen hebben. We hadden het eerder af kunnen maken, maar we hebben ook gezwijnd. Al met al zijn we de gelukkige winnaar", vertelt Beijer.
Het duel tussen Hoogeveen en DOVO kwam pas na rust los, nadat de thuisploeg al vroeg een voorsprong had genomen. Bo van Essen en Nick de Bondt wisten DOVO van een nederlaag te behoeden.
We hebben gewonnen en uiteindelijk gaat het daar om
Scott Calderwood (trainer DOVO)
Dat zag ook trainer Scott Calderwood met lede ogen aan. "Het was een lange dag", vat hij samen. "Het was zeker niet goed. Goed is goed, slecht is slecht. Maar vandaag was ver onder de maat. We hebben hard gewerkt, maar ik wist dat het lastig ging worden."
Scott Calderwood: "We zijn zeker goed weggekomen"
"Ja, er is een klasseverschil, maar dat we het zo moeilijk zouden krijgen, hadden we niet verwacht", aldus Calderwood. "Dat ligt aan Hoogeveen, maar ook aan ons. Hoe wij de eerste twintig minuten beginnen, dat is echt niet goed. We hebben gewonnen en uiteindelijk gaat het daar om. Maar we zijn zeker goed weggekomen."
In de volgende bekerronde speelt DOVO tegen DVS'33 Ermelo op eigen veld. Dat duel wordt gespeeld op 6, 7 of 8 oktober.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.