RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

NK Atletiek: Wederom geen titel voor absente Schippers, Bol derde

1/4
UTRECHT - Dafne Schippers heeft ook dit jaar niet de NK-titel op de 200 meter gepakt. De hardloopster uit Utrecht plaatste zich eerder op de dag wel voor de finale, maar zegde vlak voor de start alsnog af. De wereldkampioene van 2015 had last van haar rug en wilde, met het oog op de komende weken, niet het risico lopen dat de problemen zouden verergeren.

Het leek een uitgelezen kans voor de 20-jarige Femke Bol om haar eerste Nederlandse titel op de 200 meter te pakken. Dat lukte de Amersfoortse, die derde werd, niet. Lieke Klaver kwam als winnares over de streep en Marije van Hunenstijn werd tweede.

Speerwerpen
Juriaan Wouters zorgde voor regionaal succes bij het 800 gram speerwerpen. De atleet van Hellas Utrecht reikte verder dan Lars Timmerman-Jetten en Mart ten Berge en pakte zo een gouden medaille.

Steeplechase
Mervin van der Horst heeft op de tweede dag van het NK Atletiek in Utrecht een gouden medaille gepakt op het onderdeel steeplechase. De atleet van Triathlon uit Amersfoort kwam als eerste over de finish bij de hindernisloop van 3000 meter.

Van der Horst kwam acht seconden eerder dan Lars Cazander van Hellas Utrecht over de streep. Hij werd derde en pakte de bronzen medaille. Tsega Kifle was de nummer twee.

Bij de vrouwen was er bij de steeplechase ook regiosucces. Jasmijn Bakker van het Amersfoortse Triathlon veroverde daar een zilveren plak. De overwinning ging naar Irene van der Reijken van Rotterdam Atletiek.

Hoogspringen
Eerder op de dag werd Marius Wouters van Hellas Utrecht derde bij het hoogspringen. De hoogspringer reikte tot twee meter hoogte en kwam enkele centimeters tekort voor een gouden of zilveren medaille. Douwe Amels werd eerste en Sven van Merode tweede.

 Femke Bol (rechts) in actie op de 200 meter sprint Femke Bol (rechts) in actie op de 200 meter sprint | Foto: Fotostudio Red Green Blue

 Mervin van der Horst pakte goud op het NK in Utrecht Mervin van der Horst pakte goud op het NK in Utrecht | Foto: Fotostudio Red Green Blue

 Jasmijn Bakker (Triathlon, Amersfoort) pakte zilver op het onderdeel steeplechase Jasmijn Bakker (Triathlon, Amersfoort) pakte zilver op het onderdeel steeplechase | Foto: Fotostudio Red Green Blue


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.


Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -