Dames SCHC na laatste oefenduel klaar voor seizoenstart: 'We zijn sterk genoeg'

© Orange Pictures
BILTHOVEN - SCHC sloot zondag de oefencampagne af met een 1-0 winst op het Duitse Club an der Alster. Volgens aanvoerder Caia van Maasakker is de Bilthovense ploeg klaar om de strijd richting de landstitel te beginnen.
Je voelde wel dat je een aantal maanden niet hebt gehockeyd
Caia van Maasakker
A-Junior Mette Winter maakte het enige doelpunt in het oefenduel tegen de Duitse tegenstander. "Het was denk ik wel een goede generale". zegt Van Maasakker in Namen en Rugnummers. Volgende week wordt de competitie begonnen tegen Bloemendaal. "We hebben een goed gevoel overgehouden aan de oefencampagne. Iedereen is er klaar voor om weer te beginnen aan de competitie."
Caia van Maasakker heeft er vertrouwen in dat SCHC klaar is voor het nieuwe seizoen
De hockeycompetitie werd, net als alle andere sporten, in maart vanwege het coronavirus noodgedwongen beëindigd. Aanvankelijk zouden deze zomer ook de Olympische Spelen zijn en dus stond er een drukke tijd op het programma voor de hockeysters. Het was nu precies het tegenovergestelde. "Uitgerust zijn we zeker, maar je moet je wel weer helemaal optrainen. Je voelde wel dat je een aantal maanden niet hebt gehockeyd."

Nieuwe coach

Lucas Judge is sinds deze zomer de nieuwe hoofdcoach van SCHC. Hij heeft Nettie van Maasakker, de moeder van Caia, vervangen. "Het is fijn dat hij geen onbekende voor ons is", aldus Van Maasakker. Judge was al in de technische staf van de Bilthovense dames werkzaam. "Hij weet hoe het team werkt en hoe we spelen. Daar kan hij verder op voortborduren."
Judge sprak eerder tegen RTV Utrecht zijn doelstelling om de landstitel te veroveren openlijk uit. "Ik sluit me zeker aan bij wat mijn coach zegt", aldus Van Maasakker.
Oefenduels SCHC

Zondag 9 augustus: Kampong - SCHC 2-2

Donderdag 13 augustus: Huizen - SCHC 0-6

Zondag 16 augustus: Hurley - SCHC 2-3

Donderdag 20 augustus: Amsterdam - SCHC 4-3

Zondag 23 augustus: SCHC - Oranje-Rood 1-0

Zondag 30 augustus: SCHC - Club an der Alster (Dui.) 1-0

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.