Overtuigende generale voor Oltmans' Kampong in aanloop naar seizoensouverture

© Floris Mulder
UTRECHT - De hockeyers van Kampong hebben de oefencampagne besloten met een overtuigende zege. De Utrechters, met Roelant Oltmans als nieuwe coach, speelden tegen competitiegenoot HGC: 5-1.
Eerder deze week verlengde Kampong de contracten van sterkhouders Sander de Wijn, Robbert Kemperman, Bjorn Kellerman en Jip Janssen. Janssen beloonde zijn club in het duel met HGC voor het vertrouwen door te doen waar hij goed in is en de gelijkmaker op zijn naam te zetten via een strafcorner: 1-1.
Daarna was het de beurt aan De Wijn, die de tweede Utrechtse treffer voor zijn rekening nam, waarna Terrance Pieters voor de 3-1 tekende. Pieters was aangever bij de 4-1 van Koen Visser, die even later ook nog tekende voor een tweede doelpunt en de eindstand op het scorebord zette: 5-1.
Aanvoerder De Wijn toonde zich tevreden over de voorbereiding van 'zijn' Kampong. "De afgelopen jaren is hier een stevig fundament neergelegd en daar willen we dit seizoen graag op voortborduren en verder uitbouwen", vertelde De Wijn aan RTV Utrecht. "We hebben uitgesproken dat we iedere wedstrijd minimaal drie goals willen maken. Dat is vandaag in ieder geval gelukt."
Sander de Wijn sprak over de voorbereiding van Kampong met RTV Utrecht

Nieuw tijdperk

Met de zege op HGC komt er een einde aan de oefencampagne van Kampong, dat voor het eerst in jaren niet geleid wordt door succescoach Alexander Cox. Hij kondigde eerder dit jaar aan te vertrekken en inmiddels wordt de landskampioen van 2017 en 2018 gecoacht door Roelant Oltmans.
De oud Oranje-bondscoach heeft onder meer de doelstelling meegekregen Kampong aanvallender te laten hockeyen. Zijn de vijf goals tegen HGC een voorbode van wat we gaan zien in de competitie? "Laat duidelijk zijn dat we nog niet op het gewenste niveau zitten", aldus Oltmans. "Maar als je vijf keer scoort tegen HGC, een serieuze tegenstander, moge duidelijk zijn dat we op de goede weg zijn."
Kampong-coach Roelant Oltmans in gesprek met Floris Mulder

Competitiestart

Komende week mag het Kampong van Oltmans laten zien klaar te zijn voor de competitiestart. Dan komt Klein Zwitserland voor het eerste Hoofdklasseduel van het nieuwe hockeyseizoen op bezoek op de Klapperboom. "Een harde doelstelling is er niet, maar met dit materiaal moet je tot de laatste speeldag meedoen om de landstitel", besluit Oltmans.
Uitgesproken dat we iedere wedstrijd drie keer willen scoren
Sander de Wijn

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.