Tessels valt na 9 uur uit in 24H Le Mans

© Wayne Tessels
LOPIK - Motorcoureur Wayne Tessels was met zijn ploeg RAC41 ChromeBurner sterk begonnen aan de 24H van Le Mans. De Lopiker en zijn teamgenoten Johan Nigon en Grégory Fastré hadden zich opgewerkt naar een tweede plaats in de Superstock klasse. Aan het begin van de avond kreeg het team veel pech te verwerken, waardoor ze uiteindelijk na negen uur racen met technische problemen moesten uitvallen.
Het was droog toen de teams zaterdagmiddag om het middaguur van start gingen. Fastré begon voor RAC41 ChromeBurner. Hij reed een goede stint en vervolgens was het de beurt aan Tessels. Het team wist naar de top-vijf in de Superstock categorie te rijden, terwijl het tijdens de stint van Tessels was gaan miezeren. Toen Nigon op de Honda zat zette de regen echt door. RAC41 ChromeBurner deed het uitstekend in deze omstandigheden en wisten zich naar de tweede plaats in de Superstock klasse op te werken.

Pech en nog eens pech

Vervolgens was er een heel ongelukkig moment toen Fastré op de motor zat. Een rijder voor hem was gevallen bij het opkomen van het rechte stuk. De motor lag nog op de baan. Fastré kon hem niet ontwijken, raakte de andere motor en kwam zelf ook ten val. Er was veel schade en het team werkt keihard om de motor weer klaar te krijgen. Tessels stapte met grote achterstand weer op en reed een goede tweede stint. Helaas was een goed resultaat door de lange reparatie al niet meer mogelijk.
Even later, rond de klok van 21:00 uur, kreeg RAC41 ChromeBurner nog meer pech te verwerken toen zij met technische problemen moesten uitvallen. Door de crash ontstonden er trillingen in de motor, die gedurende het rijden erger werden en niet meer te repareren waren. Daarom koos het team ervoor om zich terug te trekken uit te wedstrijd en zo kwam er na negen uur racen helaas al vroegtijdig einde aan een belovende wedstrijd.
Wayne Tessels: "We hadden echt een goed tempo. Johan, Grégory en ik waren gelijk aan elkaar. Dat was ook te zien, want we kwamen in de race goed naar voren. We hadden de snelheid om voor de winst en zeker het podium te gaan in de Superstock klasse. Na het incident met Grégory, waar hij zelf niets aan kon doen, werd alles anders. Heel zuur om onze veelbelovende race op deze manier te moeten beëindigen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.